(Reuters)
(Reuters)

Može Slotov Liverpul protiv svih! Džons i Salah precrtali i Čelsi

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.10.24. | 19:35

Redsi nastavljaju da melju

Iznad svih očekivanja je Arne Slot počeo karijeru na klupi Liverpula. Iako je postojala opravdana bojazan da će teško popuniti prazninu posle odlaska Jirgena Klopa  i izboriti se senkom omiljenog trenera Liverpulovih navijača, uspeo je čak i da napravi korak napred. Njegov Liverpul nije možda zabavan kao Klopov, ali deluje organizovaniji i stabilniji.

U prvih sedam kola je Slotova ekipa zabeležila šest pobeda, ali samo jedna od njih je bila protiv “velikih” protivnika, ako se Mančester Junajted više i računa u tu kategoriju. Zajedljive komentare da prvo mesto duguje povoljnom rasporedu, Liverpul je danas demantovao pobedom nad Čelsijem – 2:1.

Izabrane vesti

Redsi su na idealan način započeli seriju teških mečeva pošto su im naredni rivali Lajpcig, Arsenal, dva puta Brajton, Leverkuzen i Aston Vila do nove reprezentativne pauze. Za sada ne pokazuju znake slabosti i Arne Slot zaslužuje sve komplimente kako je započeo karijeru na Enfild Roudu.

Holanđanin nije mnogo pametovao danas u sastavu . Jedino iznenađenje je bio ostanak Luisa Dijaza na klupi umesto kojeg je startovao Gakpo, ali je možda razlog tome umor od dugog puta posle reprezentativnih obaveza u Južnoj Aerici. Iz rotacije veznog reda je ovaj put ispao Makalister koji je problema sa povredom, dok je povređenog Alisona na golu zamenio Kivin Keleher. Na drugoj strani se u startnu postavu vratio Ris Džejms, Tosin Adarabiojo je u srcu odbrane zamenio suspendovanog Fofanu dok je Romeo Lavija dobio prednost u odnosu na Enca Fernandeza. Prosek starosti startne postave - 23 godine i 188 dana. Treći najmlađi tim u istoriji Premijer lige koji se suprostavio Liverpulu…

Upravo je Adarabiojo bio u centru pažnje na početku meča kada je srušio Žotu na centru i bio na granici žutog i crvenog, ali se provukao sa žutim. I morao da igra u nastavku pod opterećenjem kartona zbog čega je zamenjen u 53. minutu.

Imao je Čelsi više posed na startu, mogao zbog toga i da nastrada kada se poigravao Robert Sančes i taman kada su počele da se nižu šanse, Liverpul je dobio penal. Levi Kolvil je srušio Kurtisa Džonsa, a Mohamed Salah po običaju bio nepogrešiv sa bele tačke.

Koji minut kasnije su Džons i Salah kreirali još jedan gol za Kodija Gakpoa ali je poništen zbog ofsajda. U međuvremenu se povredio Žota pa je Nunjez morao na teren. VAR je spasao goste i u finišu poluvremena kada je dosuđen, pa poništen penal zbog kontakta Sančesa sa Džonsom. Možda je Liverpul mogao na pauzu sa većim vođstvom, ali s obzirom na stanje stvari na terenu i igru oba tima, to baš i ne bi bilo zasluženo.

Mareska je na poluvremenu umesto neprimetnog Sanča uveo Pedra Neta, a Čelsi posle par minuta došao do izjednačenja. Kaisedo je pasom kroz poslednju liniju Redsa lansirao Nikolasa Džeksona pred gol rivala. Senegalac je pogodio, pomočnik podigao zastavicu, ali je VAR doneo pravdu i priznao gol Plavaca.

Radost im je kratko trajala jer je danas najopasniji Liverpulov igrač Kurtis Džons stigao do zasluženog gola. Fantastično se ubacio iz drugog plana iza leđa odbrani Čelsija i na petercu sačekao majstorski pas Salaha za 2:1.

Mareska je regovao trostrukom izmenom, ušli su Fernandez, Veiga i Badijašil, ali se formacijski nije ništa promenilo. Tek kada je Enkunku zamenio Madueke se videla namera da Čelsi zaigra ofanzivnije, ali je Liverpul sjajno držao linije odbrane. Potpuno su neutralisali Kola Palmera, a jedini koji im je pravio probleme je bio Pedro Neto. Ulascima Makalistera i Gomeza, Redsi su dodatno dobili na čvrstini i rutinski do kraja iskontrolisali rezultat i utakmicu. Jedinu šansu za Plavce je imao Enkunku u nadoknadi vremena ali je slabo reagovao…

PREMIJER LIGA – 8. KOLO

Subota

Totenhem - Vest Hem 4:1 (1:1)

/Kuluševski 36, Bisuma 52, Areola 55ag, Son 60 - Kudus 18/

Fulam - Aston Vila 1:3

/Himenes 5 - Rodžers 9, Votkins 59, Diop 69ag/

Ipsvič - Everrton 0:2 (0:2)

/Endijaje 17, Kin 40/

Sautempton - Lester 2:3 (2:0)

/Arčer 8, Aribo 28 - Buonanote 65, Vardi 74pen, Aju 90+8/

Mančester Junajted - Brentford 2:1

/Garnaćo 47, Hejlund 62 - Pinok 45+5/

Njukasl - Brajton 0:1 (0:1)

/Velbek 35/

Bornmut - Arsenal 2:0 (0:0)

/Kristi 70, Klajvert 79pen/

Nedelja

Vulverhempton - Mančester Siti 1:2 (1:1)

/Larsen 7 - Gvardiol 33, Stons 90+5/

Liverpul - Čelsi 2:1 (1:0)

/Salah 29 penal, Džons 51 - Džekson 48/



tagovi

Kurtis DžonsMohamed Salah

Obaveštavaj me

Liverpul
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara