©Starsport
©Starsport

Mitić favorit za pištaljku u večitom derbiju

Vreme čitanja: 1min | ned. 28.08.22. | 13:14

Iako bez statusa FIFA, perspektivni arbitar najbliži ulozi glavnog sudije u duelu Partizana i Crvene zvezde

Večiti derbi, 168. u nizu, predstavljaće iz perspektive Partizana priliku da smanji bodovnu razliku u odnosu na Crvenu zvezdu, dok će gosti isti okršaj zakazan za sredu dočekiati sa ambicijom da povećaju razliku u odnosu na crno-bele, a i pre nego što je okončano aktuelno kolo Mozzart Bet superlige postoji nagoveštaj kome će biti delegirana odgovorna uloga da na centar stadiona u Humskoj izađe sa pištaljkom.

Iako će zvanična odluka sudijske komisije na čelu sa predsednikom Dejanom Filipovićem biti doneta i obelodanjena u ponedeljak, prema saznanjima Sport Kluba na pol poziciji među kandidatima nalazi se Milan Mitić.

Izabrane vesti

Isti izvor ističe da se ideja da Mitić već u sredu debituje na najvećoj utakmici srpskog fudbala uklapa se u javno obelodanjen stav prvog čoveka sudijskog organa o afirmaciji većeg kruga arbitara od poverenja. Ukoliko bude ukazana šansa arbitru iz Leskovca nastavio bi se trend debitanata nakon što je u finalu Kupa Srbije pravdu između Crvene zvezde i Partizana delio Miloš Milanović.

Ovakva odluka, međutim predstavljala bi presedan u dosadašnjoj praksi jer bi Mitić bio prvi arbitar bez statusa FIFA sudije delegiran za večiti derbi posle niza godina.



tagovi

FK PartizanFK Crvena zvezdaMilan Mitić168. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara