Pjer Kalulu (Reuters)
Pjer Kalulu (Reuters)

Milan nastavio niz - Tonali, Pioli, pa Kalulu 2027... Goreća pitanja ostaju Leao i Benaser

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.11.22. | 11:20

Talentovani Francuz će na San Siru zarađivati 2.000.000 evra godišnje

U septembru Sandro Tonali, pre desetak dana trener Sefano Pioli, a Milan ne planira da se zaustavi sa praksom produžetaka ugovora sa ljudima na kojima počiva sadašnjost, a u perspektivi i budućnost kluba. Novi ugovor do 2027. godine tokom dana potpisaće i talentovani francuski defanzivac Pjer Kalulu uz skok zarade za više od tri puta. Do sada je zarađivao 600.000, a ubuduće će prihodovati 2.000.000 evra.

Momak kojeg je Paolo Maldini pre nešto više od dve godine doveo iz Lionovog B ima za 1.290.000 evra eksplodirao je u prošloj, šampionskoj sezoni Rosonera. Iako je na San Siro došao kao desni bek, maksimalno je iskoristio povredu Simona Kjera i uspostavio štoperski tandem sa Fikajom Tomorijem koji u poslednjoj trećini prošle takmičarske godine maltene nije dozvoljavao golove rivalima. Tržišna vrednost mu je vrtoglavo skočila na trenutnih 28.000.000 evra, a u Milanu su shvatili da moraju što pre da ga blindiraju.

Izabrane vesti

Međutim, to je očigledno bio lakši od još nekolicine poslova koji stoje na agendi velikana sa severa Italije. Naime, goruće teme sportskog sektora su i dalje Rafael Leao i Ismael Benaser. Obojica imaju pred sobom ugovore do 2024. godine i neto plate koje su posle Kaluluovog avanzovanja, manje od Francuzove.

Konkretno, Leao zarađuje 1.400.000 evra, Benaser 100.000 više i u Milanu su svesni da ukoliko uspeju da naprave dogovore u narednih par meseci, rizikuju da uđu u istu vrstu problema kakve su ne tako davno imali sa Đanluiđijem Donarumom, Hakanom Čalhanogluom i Frankom Kesijem. Podsetimo, sva trojica su napustila klub bez obeštećenja i tada su se čelnici Rosonera zarekli da se takav scenario neće više ponavljati u Via Aldo Rozi.

Pregovori sa Leaom su dosegli nivo ozbiljne zavrzlame koju mogu da raspletu samo Maldini i Masara. Obojica nemaju ništa protiv da ostane na San Siru, ali Leao ne pristaje na platu ispod 7.000.000 i to nije jedini zahtev, dok Benaser u avgustu nije prihvatio 3.000.000 evra koje su mu Rosoneri nudili.


tagovi

ac milanMilanPjer Kalulu

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara