Mendi o Bijelsi: Ako nije zadovoljan kako mu rade pomoćnici, ne da im da dođu na utakmicu

Vreme čitanja: 1min | uto. 25.12.18. | 15:08

"Jednom smo ostali samo sa doktorom na klupi", kaže levi bek Mančester Sitija

Marselo Bijelsa ima poznati nadimak koji smo toliko puta napisali da nema potrebe da ga ponovo pominjemo, ali hoćemo (Ludak), jer on sigurno nije slučajan.

Bijelsa spada među vrhunske trenere, a onima koji sarađuju sa njim sigurno nije lako. O tome je pričao Bendžamin Mendi, bek Mančester Sitija koji je igrao za Marselj od 2013. do 2016. godine. Za to vreme u sezoni 2014/2015 je sarađivao sa Bijelsom.

Izabrane vesti

Tu je i jedna anegdota.
"Tamo je pravio lude stvari. Ako njegovi pomoćnici stave čunj na 11 metara, a ne na 10 metara udaljenosti, mogu zbog toga da ne dobiju dozvolu da dođu na utakmicu i budu na klupi. Njegovi pomoćnici moraju da rade dobro tokom sedmice, da bi mogli da budu sa ekipom tokom vikenda. Kada smo igrali prvu utakmicu u sezoni, prijateljsku, ostali smo samo sa jednim doktorom. Nema asistenata, nema nikoga. A Bijelsa tada nije znao naš jezik", prisetio se Mendi u razgovor uza Kanal Plus.

Kakve god bile njegove metode, one uspevaju. Argentinac sada sedi na klupi Lidsa u Čempionšipu, a Paunovi drže prvu poziciju sa 48 bodova, Norič je drugi sa 47.

Postoje dobre šanse da ćemo Bijelsu gledati sledeće sezone u Premijer ligi.

Foto: Reuters


tagovi

Benžaman MendiMarselo Bijelsa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara