Slavlje fudbalera Real Solt Lejka (Printscreen)
Slavlje fudbalera Real Solt Lejka (Printscreen)

Magija Andersona iz petog minuta nadoknade zavila Joveljićev Galaksi u crno (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.09.21. | 05:39

Domaćin slavi pobedu zahvaljujući voleju Ekvadorca, klub iz Los Anđelesa doživeo treći poraz u nizu, a bez pobede je na osam vezanih utakmica

Ligaški deo MLS-a bliži se kraju, a Los Anđeles Galaksi nikako da se iskobelja iz začaranog vrtloga izgrađenog prevashodno iz poraza uz prisustvo po kojeg remija. Više od mesec i po dana klub iz Kalifornije nije osetio slast pobede. Noćas ga je par desetina sekundi delilo od boda na gostovanju Real Solt Lejku, ali šesti minut sudijske nadoknade bio je koban za ekipu Grega Vanija - 2:1 (1:0).

Sredinom avgusta niko nije dovodio u pitanje Galaksijevo mesto u doigravanju, ali stvri su se otele kontroli i ako tim iz Karsona pod hitno ne počne da osvaja bodove, Vankuver, Los Anđeles ili San Hoze mogli bi da ga isteraju iz plej-of zone. U opticaju je 21 bod, a Galaksi ima četiri do pet bodova prednosti u odnosu na pomenute rivale.

Izabrane vesti

Dejan Joveljić je ponovo počeo meč sa klupe, a Čičarito Ernandez dobio ulogu startera. Kako je od završnice prvog dela igre domaćin vodio golom Damira Krajlaha, Vani je sredinom drugog na teren poslao srpskog internacionalca, te zaigrao sa dva špica. Čičarito je u 76. minutu pokazao ono što mu je u čitavoj karijeri bio zaštitni znak - uspeo je da se izmigolji pored čuvara i zakuca loptu u mrežu. Bio je to njegov 12 gol na 15. meču ove sezone.

Mirisalo je na tek četvrti bod Los Anđelesa u poslednjih osam utakmica, ali čak je i remi bio nemoguća misija za goste na stadionu Rio Tinto. Krejlah je ovoga puta bio u ulozi asistenta, a magija Ekvadorca Hulija Andersona zavila Galaksi u crno. Prijem, pa volej žabica u dalji ugao Bondovog gola. Melem za oči domaćih navijača, a sumrak za gostujući sastav.

MLS

Četvrtak

Atlanta - Inter Majami 1:0 (0:0)

Toronto - Sinsinati 3:2 (0:1)

Di-si junajted - Minesota 3:1 (2:1)

Montreal - Nju Ingland 1:4 (1:3)

Njujork Red Buls - Filadelfija 1:1 (1:1)

Čikago - Njujork siti 2:0 (0:0)

Dalas - Sporting Kanzas siti 1:3 (0:1)

Nešvil - Orlando 2:2 (1:0)

Kolorado - Ostin 3:0 (1:0)

Hjuston - Vankuver 0:0

Real Solt Lejk - LA Galaksi 2:1 (1:0)

Los Anđeles - Portland (u toku)

Sporting San Hoze - Sijetl (u toku)

***kvote su podložne promenama



tagovi

MLSLos Anđeles GalaksiReal Solt Lejk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara