Liverpul je prošle nedelje otpisao Čelsi iz šampionske trke, hoće li i Arsenal?

Vreme čitanja: 4min | ned. 27.10.24. | 12:39

Derbi Premijer lige danas (17.30) na Emiratima. Mikel Arteta ima rovite Saku, Kalafjorija i Timbera. Arne Slot bez Žote, Keleher i dalje na golu umesto povređenog Alisona

Arsenal je poslednje dve sezone pretio dominantnom Mančester Sitiju. Kada se lomilo, Tobdžije su po pravilu padale u finišu šampionata, pa je kruna ostajala na Itihadu. Tim Mikela Artete obično dobro krene, ali slabije završi. Sada, loš start tima iz Londona. Poraz od Bornmuta proteklog vikenda je ogolio probleme na Emiratima.

Siti je pobegao šest bodova, Liverpul četiri pred derbi u britanskoj prestonici (17.30). Redsi su bili lideri pre ovog kola, pre pobede Građana protiv Sautemptona. Arne Slot je nastavio utabanim stazama kojima je išao Jirgen Klop. Očekivao se pad tima sa Enfilda posle odlaska trofejnog Nemca, ali početak sa nekadašnjim trenerom AZ Alkmara i Fajenorda obećava. Pobede protiv Mančester Junajteda na Old Trafordu i Čelsija na svom terenu daju krila velikanu u borbi za titilu na Ostrvu.

Izabrane vesti

Legenda Arsenala Pol Merson kaže da bi poraz njegovog voljenog kluba već mogao da znači kraj snova o tituli.

Bio bih šokiran da Arsenal izgubi meč od Liverpula i da na kraju osvoji ligu. Bio bih zapanjen jer nije samo jedan tim konkurent već dva. Iako postoje još 29 utakmice do kraja, za mene bi poraz Arsenala značio kraj snova o tituli. Ne vidim kako bi stigao Siti s obzirom na brojke šampiona“, rekao je Merson.

17.30: (2,50) Arsenal (3,45) Liverpul (2,95)

Povrede muče Arsenal poslednjih nedelja. Norvežanin Martin Edegor je van stroja mesec dana, dok je Vilijam Saliba isključen prošle nedelje u Bornmutu. Bukajo Saka je propustio meč prošle nedelje, a Mikel Arteta veruje da će krilnog napadača da ima danas u derbiju Premijer lige protiv Liverpula.

Osim Sake, koga nije bilo na poslednje dve utakmice zbog problema s tetivom, pod znakom pitanja su i Italijan Rikardo Kalafjori (povreda kolena) i Jurijena Timbera koji je propustio tri utakmice zbog problema s mišićem.

Uradićemo sve da Saka, Kalafjori i Timber budu dostupni, ali to je veoma, veoma neizvesno“, rekao je Arteta pred derbi sa Liverpulom i dodao:

U mnogim slučajevima igrači su se povredili zbog loše sreće. Teško je to da kontrolišemo“.

Van stroja su dugo Kiran Tirni i Takehiro Tomijasu. Arteta se ne slaže da bi poraz značio i kraj nadanjima za titulom.

Nikada ne razmišljam o tome da izgubimo. Sve što radimo, radimo da bismo pobedili. Ne kažemo ako izgubimo, nego ako pobedimo. Kad smo dobili Aston Vilu u avgustu, svi su nam govore: ‘ako izgubite ovu utakmicu..’, a bila je tek druga u sezoni. Ne možemo da razmišljamo o tome jer smo tek u oktobru“, istakao je španski stručnjak.

15.00: (4,30) Kristal Palas (3,60) Totenhem (1,85)

Liverpul je pre početka šampionata bio treći favorit za titulu, ispred su bili Siti i Arsenal. I dalje nema euforije na Enfildu. Arne Slot je pred duel u Londonu rekao da ne može povređenog Portugalca Dioga Žote. Omaleni napadač često propušta mečeve zbog povreda u mandatu na Enfildu. Van stroja je u letošnje pojačanje iz Juventusa Federiko Kjeza. Alison Beker je i dalje van stroja, pa će na golu i dalje da ostane Keleher.

Dobro napreduje, ali povreda nije takva da brzo može da se vrati. Ne mogu da kažem koliko dugo će još da bude odsutan, ali ne očekujemo da će igrati protiv Brajtona u kupu ili sledeće nedelje“, istakao je Slot.

15.00: (1,80) Čelsi (3,70) Njukasl (4,40)

Redsi su maksimalni u Ligi šampiona. U Premijer ligi su imali samo neočekivani kiks na Enfildu, poraz od Notingema (0:1). Tim Arnea Slota je vezao osam pobeda. Na četiri poslednja meča je primio samo jedan gol. Prošle sezone u Premijer ligi je Arsenal pobedio današnjeg rivala sa 3:1, dok je na Enfildu bilo 1:1. Ova dva tima su odmerili snage u FA kupu prošle sezone, a slavili su Redsi sa 2:0.

PREMIJER LIGA – 9. KOLO

Petak

Lester - Notingem Forest 1:3 (1:1)

/Vardi 23 - Jejts 16, Vud 47, 60/

Subota

Aston Vila - Bornmut 1:1 (0:0)

/Barkli 76 - Evanilson 90+6/

Brentford - Ipsvič 4:3 (2:2)

/Visa 44, Klark 45+1ag, Embeumo 51pen, 90+6 - Smodiks 28, Hirst 31, Delap 86/

Brajton - Vulverhempton 2:2 (1:0)

/Velbek 45, Ferguson 85 - Ait Nuri 88, Kunja 90+3/

Mančester Siti - Sautempton 1:0 (1:0)

/Haland 5/

Everton - Fulam 1:1 (0:0)

/Beto 90+4 - Ivobi 61/

Nedelja

15.00: (1,80) Čelsi (3,70) Njukasl (4,40)

15.00: (4,30) Kristal Palas (3,60) Totenhem (1,85)

15.00: (3,05) Vest Hem (3,60) Mančester Junajted (2,40)

17.30: (2,50) Arsenal (3,45) Liverpul (2,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

LiverpulArsenalArne SlotMikel ArtetaPremijer liga

Obaveštavaj me

Liverpul
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara