Čuba Akpom (Reuters)
Čuba Akpom (Reuters)

Late Lat gura najboljeg strelca Čempionšipa iz Midlsbroa: Ajaks namirisao novog Alea

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.08.23. | 12:52

Čuba Akpom na meti amsterdamskog velikana, ali i dva francuska kluba

Pitaju se mnogi sa kakvim će timom Ajaks krenuti po titulu koju mu je prošle sezone preoteo Fajenord. Jer ostao je Ajaks bez Dušana Tadića, štoperskog tandema Jurijen Timber - Kalvin Basi, a na izlaznim vratima je i Mohamed Kudus. Sportski direktor Sven Mislintant uverava da će do kraja prelaznog roka Kopljanici napraviti konkurentan tim, a njegov deo mogao bi da bude i najbolji strelac Čempionšipa iz prošle sezone, Čuba Akpom.

Interesantno, infromacije o potencijalnom odlasku nekadašnjeg Arsenalovog vunderkinda pojavile su se nedugo nakon što je obelodanjeno da letošnja želja Crvene zvezde Emanuel Late Lat ima dogovoren transfer u Midlzbro. Dakle, na neki način član drugog ranga engleskog fudbala pripremio je teren za odlazak Engleza, a rotaciju u špicu mogla bi da mu donese ozbiljan plus. Jer nagovešteno je da će dolazak Late Lata koštati Boro oko 3.500.000 evra sličnu sumu koju su pre mesec i po dana pogodile Atalanta i Zvezda, a obeštećenje za Akpoma trebalo bi da bude značajno veće jer mu se tržišna vrednost procenjuje na 12.000.000 evra. Jedina začkoljica je to što je Čuba ušao u poslednju godinu ugovora.

Izabrane vesti

Vest o Akpomu kao želji Ajaksa doneo je Majk Vervej, najupućeniji novinar u dešavanja na Johan Krojf areni. Očigledo da su Kopljanici u strelcu 28 golova iz prošle sezone Čempionšipa vide razbijača u šesnaestercu i igrača sličnih karakteristika kao Sebastijan Ale. Nedostajao je takav golgeter amsterdamskom velikanu u minuloj sezoni. Verovali su u akviziciju iz Lajpciga vrednu preko 16.000.000 evra, Brajana Brobija, ali on im je doneo samo 13 prvenstvenih golova.

Poput Alea koji je pre odlaska u Borusiju za dve sezone u Ajaksu isporučio 47 golova i 16 asistencija na 66 utakmica, Akpom slovi za igrača dominantnog u skok igri. Od prošlogodišnjih 28 prvenstvenih golova, sedam je postigao glavom, isto toliko slabijom levom, dok je 50 posto pogodaka dao desnom nogom.

Sa 27 godina deluje da je Akpom u svom fudbalskom zenitu. Nikada nije imao brojke ni približne prošlosezonskim i postarao se da ne previše ubedljive epizode u grčkom PAOK-u padnu u zaborav. Nisu Akpomove partije promakle ni francuskim klubovima. Vicešampion Lige 1 Lans ga vidi kao zamenu za Loisa Opendu, dok njegovo dovođenje razmatra i Lil, ali tek u slučaju da Džonatan Dejvid napusti stadion Pjer Moro.


tagovi

Čuba AkpomLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara