Lajpcig gubio, pa dao šest komada; kontra iz udžbenika, majstorije Enkunkua (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.03.22. | 21:32

Grojter samleven...

Konačno da Lajpcig zaliči na sebe. Na onaj Lajpcig pod komandom Julijana Nagelsmana koji nije morao da strahuje za mesto u Ligi šampiona i ispred kog su u poslednje tri sezone bili samo Bajern i Dortmund, ili čak isključivo i jedino Bajern, kao prošle godine. Bikovi su odigrali partiju sezone kada je Bundesliga u pitanju, demolirali Grojter Firt na njegovom terenu (6:1), pa nakon 26 rundi imaju isti broj bodova kao Frajburg i Hofenhajm, odnosno samo jedan manje od trećeplasiranog Leverkuzena. U pitanju su četiri tima koja će se najverovatnije do samog kraja boriti za dva mesta što uz Bajern i Borusiju vode u Ligu šampiona.

Domeniko Tedesko počeo je očito polako da sklapa kockice i da Lajpcig vraća na pobednički kolosek. Ima tu još dosta oscilacija, ekipa na igra na zadovoljavajućem nivou svih 90 minuta, međutim pet pobeda u poslednjih šest utakmica - odnosno druga "šestica" nakon one Herti u Berlinu - govori da je mladi stručnjak podigao tim u svakom pogledu.

Izabrane vesti

Kristofer Enkunku nastavio je teror. Pružio još jednu vrhunsku partiju, namestio dva i postigao jedan gol. Tako njegov učinak sada glasi - 26 golova i 15 asistencija?! Njegova cena ide u nebesa iz nedelje u nedelju i teško je zamisliti ga u dresu Lajpciga i nakon leta.

Proradio je posle kriznih nedelja - da ne kažemo meseci - i Španac Anhelinjo. Podsetivši na dana pod Nagelsmanom. Brzonogi bek sjajne levice namestio je izjednačujući pogodak u 17. minutu, a onda u samom finišu prvog dela posle njegovog odličnog pasa Beni Henrihs je praktično stavio tačku na bilo kakvu nadu domaćina da može makar do boda. Bio je to pogodak za 1:4.

Među najboljima na terenu večeras je bio i Emil Forsberg. On je poput Enkunkua namestio dva i postigao jedan gol.

Obratite pažnju na strašnu tranziciju i kontru Lajpciga za 1:3, odnosno na majstorije Enkunkua pre nego što će Henrihs postići četvrti pogodak...

BUNDESLIGA – 26. KOLO

Subota

Frajburg – Volfzburg 3:2 (2:0)

/Grifo 7, 44, Šloterbek 87 - Kruze 52, Arnold 84/

Hofenhajm – Bajern Minhen 1:1 (1:1)

/Baumgartner 32 – Levandovski 45+3/

Union Berlin – Štutgart 1:1 (1:0)

/Avoniji 41 penal - Kalajdžić 90/

Borusija Menhengladbah - Herta 2:0 (1:0)

/Plea 24 penal, Ginter 59/

Nedelja

Bajer Leverkuzen - Keln 0:1 (0:0)

/Šindler 67/

Dortmund - Bilefeld 1:0 (1:0)

/Volf 21/

Ajntraht - Bohum 2:1 (0:1)

/Mašović 47ag, Kamada 52 - Polter 19/

Grojter Firt - RB Lajpcig 1:6 (1:4)

Odloženo

Augzburg – Majnc



tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara