Lukas Paketa (Foto: Reuters)
Lukas Paketa (Foto: Reuters)

"Kung-fu Žezus" dao krila Čileu: Šampion drhtao pred Vargasom i Breretonom, Paketa ga “sa klupe“ odveo u polufinale

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.07.21. | 04:07

Selesao ide na megdan Peruu - 1:0 (0:0)

Provozao se Brazil rolerkosterom za dva minuta. Toliko malo mu je bilo potrebno da sa autoputa ka finalu skrene u jednosmernu ulicu. Lukas Paketa ga je na startu nastavka doveo u vođstvo, nedugo zatim Gabrijel Žezus trenutkom nepažnje stavio u nezgodnu situaciju, pa je Selesao tokom čitavog drugog poluvremena morao da drhti pred naletima Čileanaca, ali je uz malo sreće uspeo da ih pregrmi i nastavi misiju odbrane titule prvaka Kopa Amerike - 1:0 (0:0).

Nije Brazil blistao večeras. Štaviše, bio je dosta ispod nivoa koji se očekuje od napadačkog potencijala kakvim raspolaže selektor Tite. Tek jedna ozbiljnija prilika u prvih 45 minuta (toliko je imao i Čile u prvom delu), i to pred odlazak na odmor (Žezusov udarac sa šesnaesterca odbranio Klaudio Bravo), bila je poziv za Titea da reaguje na poluvremenu.

Izabrane vesti

Roberto Firmino je ostao u svlačionici, Lukas Paketa ušao u igru i rezultat je stigao kao dlanom o dlan. Šezdesetak sekundi pošto je kročio na teren, fudbaler Liona je odigrao kratku kombinaciju sa Nejmarom ispred šesnaesterca rivala, iskoristo slabu reakciju Sebastijana Vegasa i iz poluvoleja pogodio za vođstvo aktuelnog šampiona južnoameričkog kontinenta.

Ali, ne lezi vraže. Nepuna dva minuta kasnije Gabrijel Žezus je bio neoprezan, kung-fu udarcem u grudi pokosio Eugenija Menu (srećom, nije teže povređen) i zasluženo zaradio crveni karton. Bio je to znak za izabranike Martina Lasartea da krenu po izjednačenje. I jesu, ali na tom putu sreća im je okrenula leđa. Na isteku sat vremena igre pogodak Edua Vargasa poništen je zbog minimalnog, ali opravdanog ofsajda, osam minuta kasnije udarac Bena Breretona završio je na prečki. Nisu Čileanci ni tada odustali, dali su sve od sebe, kako to obično i čine, međutim, nedostajao je neko da iskreira izglednu priliku. U izostanku rovitog Aleksisa Sančeza, koji je igru morao da napusti još na poluvremenu, potrudio se Arturo Vidal da preuzme njegovu ulogu, ali bez većeg uspeha.

Brazil se s druge strane trudio da zada konačan udarac iz kontri, pretili su Danilo i Nejmar - bezopasno po Brava. Ne mari Tite, njegova reprezentacija nije platila ceh Žezusovog kung-fu, ali će u reprizi finala prethodnog Kopa Amerika turnira morati da bude neuporedivo bolja protiv Perua.

KOPA AMERIKA – ČETVRTFINALE

Petak

Peru - Paragvaj 3:3 (2:1) 4:3 posle penala

/Lapadula 21, 40, Jotun 80 - Gomez 11, Alonso 54, Avalos 90/

Subota

Brazil - Čile 1:0 (0:0)

/Paketa 47/

23.55: (2,50) Urugvaj (3,00) Kolumbija (3,10)

Nedelja

03.00: (1,50) Argentina (4,00) Ekvador (7,50)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa Amerika 2021Fudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija Brazilareprezentacija Čilea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara