Kevin Strotman (Rojters)
Kevin Strotman (Rojters)

Kolena više nisu mogla da izdrže: Kevin Strotman objavio kraj karijere

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.10.24. | 16:34

Holandski vezista u 34. godini okačio kopačke o klin

Kad god je bio zdrav, bio je izuzetno koristan igrač. Primer igrača čiji se učinak ne može objasniti kroz statistiku, a opet, bio je u stanju da bude na momente dominantan na sredini terena. Problem je što su takvi momenti u karijeri Kevina Strotmana bili retko vidljivi. Ne zbog toga što je on bil limitiran znanjem, nego zbog konstantnih problema sa povredama.

Holanđanin tu bitku više nije mogao da izdrži i rešio je da u 34. godini okonča karijeru. Momenat koji je bio koban za bivšeg igrača PSV-a bilo je pucanje prednjih ukrštenih ligamenata na utakmici protiv Napolija trećeg marta 2014.

Izabrane vesti

Usledila je osmomesečna pauza, pa još dve operacije na kolenu i Strotman više nikad nije bio isti igrač. Samo u periodu od 2014. do 2016. propustio je neverovatnih 137 mečeva u svim takmičenjima. Usledila su brojne sitne povrede, pa treći hirurški zahvat na kolenu, ovaj put dok je igrao za Kaljari.

Bilo je samo pitanje vremena kad će Strotman staviti tačku na karijeru koja je mogla i morala da bude bolja. Pogotovo kad se zna koliko je dobro izgledao u prvoj sezoni u Romi, kad je cela Italija pričala o njemu.

Ispostavilo se da je to bio njegov bljesak, posle je sve krenulo nizbrdo. Igrao je i za Olimpik Marselj, PSV, Utreht, Spartu iz Roterdama, Kaljari i ove sezone za Đenovu. Dres reprezentacije Holandije nosio je na 46 utakmica. Još jedan u nizu onih koji spadaju u grupu „šta bi bilo, kad bi bilo“ fudbalera.


tagovi

Kevin StrotmanĐenovaOlimpik MarseljRoma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara