Felipe Kaisedo (©AFP)
Felipe Kaisedo (©AFP)

Kaisedo izgubio spor sa Đenovom i ostao bez ugovora: Hteo da izigrava klasu, pa se opekao...

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.07.22. | 18:43

Neverovatna priča ekvadorskog ofanzivca

Tvorac jedne od najčudnijih priča letnjeg prelaznog roka je Felipe Kaisedo. Ekvadorac nikako da pronađe sreću otkako je prošle godine rešio da napusti Lacio i sada mu se karijera okrenula naopačke.

Vest da je Kaisedo slobodan u izboru sredine nije spektakularna sama po sebi, ali način kako je došao u tu poziciju potvrđuje onu staru priču da je bolje vrabac u ruci, nego golub na grani...

Izabrane vesti

Da biste imali jasniju sliku šta se desilo, moramo da vratimo film na prošlo leto. Kaisedo je posle transfera Simonea Inzagija u Inter rešio da i sam digne sidro pa je odlučio da se preseli u Đenovu koja mu je u tom trenutku garantovala minute. Grifoni su mu nudili ugovor na tri godine, on nije hteo da čuje već je tražio da potpiše na godinu dana, uz opciju na još dve godine. Natezale su se dve strane, ali na kraju je klub popustio i dao mu ono što traži, uz platu od 2.000.000 evra.

Sa prelaskom u Đenovu kreću Kaisedovi problemi. Prvo doživljava povredu mišića koja ga je mučila praktično ceo prvi deo sezone zbog čega je odigrao samo devet utakmica, odnosno tek jednu od starta.

Posle turbulentnog perioda jedva je dočekao januar kada je stigao poziv od Inzagija da dođe u Inter i bude ispomoć Edinu Džeku i Lautaru Martinezu. Pobegao je iz Đenove koja se u to vreme davila u zoni ispadanja, a ni na novoj adresi nije imao sreće. Samo 21 minut za celu polusezonu u Seriji A, gde je najveći deo vremena provodio na klupi za rezerve.

Sezona se završila i on se vratio u Đenovu sa željom da klub aktivira opciju na još dve godine. Samo, ovog puta Grifoni to nisu hteli jer su u međuvremenu ispali u Seriju B i nisu želeli da se opterete platom od 2.000.000 evra godišnje!

Kaisedo je poludeo zbog toga i podneo tužbu kako bi pokušao da izboksuje preokret. Umesto toga, sud je doneo odluku da je Đenova u pravu i Kaisedo je postao slobodan igrač. Sada mora da traži novi angažman, a poziva (još) nema...


tagovi

Felipe KaisedoLetnji prelazni rok 2022Đenova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara