Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kadiz bi da beži iz, a Granada od opasne zone

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.12.21. | 14:58

Ekipa Alvara Servere traži prvi trijumf kod kuće u derbiju donjeg doma

Duel 17. kola na Nuevo Mirandilja stadionu u Kadizu ima veliku važnost za domaćina, ali i za goste. Kadiz će ugostiti Granadu sa željom da prekine seriju loših rezultata i napravi veliki korak ka izlasku iz crvene zone. Sa druge strane, Granada je od nje konačno počela da beži, a da bi nastavila da odmiče borbi za opstanak ne sme iz Kadiza da se vrati praznih šaka (21.00).

21.00: (2,65) Kadiz (3,05) Granada (3,05)

Izabrane vesti

Četa Alvara Servere trenutno je pretposlednja na tabeli. Ima samo dve pobede u prvenstvu, nijednu kod kuće. U minula tri kola pretrpela je isto toliko poraza, uz čak 11 primljenih i samo dva postignuta gola. Častili su se u duelima sa Kadizom i Hetafe (4:0), Atletiko Madrid (4:1) i minulog vikenda Elče (3:1).

Neće Servero moći da računa na Garida i Hose Marija, a van tima je u rumunski internacionalac Florin Andone, koji je na izlaznim vratima kluba.

Zbog svega španski stručnjak ističe da je predstojeći duel veoma važan.

"Protivnički tim je možda u početku imao probleme, ali je uspostavio kontrolu. Uz sav pritisak, ali i podršku navijača, moramo da idemo dalje", izjavio je Servero.

Dodao je da ekipa napreduje, ali da nastavlja da pravi greške.

"Tim radi više nego ikada pre i na kraju prima više golova. Što više uradimo, to više grešaka pravimo, a pravimo ih daleko više nego što je normalno. Problem nije sa igračima, problem je što ne znamo šta da radimo kada imamo loptu. Podaci pokazuju da je tim radi mnogo dobrih stvari, ali i u tim trenucima prima najviše golova".

Granada je konačno prodisala pod palicom mladog stručnjaka Roberta Morena. Remi sa Atletik Bilbao bio je najava boljih dana (2:2), potom je u Kupu kralja rutinski arhivirana Laguna (7:0), da bi u prethodnom kolu na stadionu u Granadi bez bodova ostao Alaves (2:1).

Kadrovski problemi more Morenovu ekipu, pa tako u minulom kolu nije imao sedam igrača na raspolaganju. U međuvremenu se Herman oporavio, dok je Montoru istekla suspenzija. Pod znakom pitanja je nastup Viktora Dijaza, dok je izvesno da Roćina, Maćis i Duarte neće nastupiti.

Bivši v.d. selektor Španije i trener Monaka ističe da njegova ekipa mora da nastavi sa dobrim rezultatima.

"Pobede i porazi nas nisu izbavili iz loše situacije, moramo da nastavimo da igramo za bodove. Jedini način da idemo napred je da nastavimo da pobeđujemo i sada imamo novu priliku, protiv Kadiza, direktnog rivala. Tim igra dobro, sa puno želje, svestan da je pred nama teška utakmica s ozbirom na sve probleme koje imom. Biće to komplikovan u težak meč", izjavio je Moreno.

Kadiz i Granada su se dosad sastali u osam zvaničnih utakmica, a Kadiz ima dve pobede. Interesantno je da je dobio i poslednji međusobni okršaj ovih ekipa, kada je početkom maja tekuće godine slavio kao gost (1:0).

PRIMERA – 17. KOLO

Petak

Majorka - Selta 0:0

Subota

Espanjol - Levante 4:3 (1:2)

/Darder 6, De Tomas 49, Puado 60, 76 - De Frutos 11, Son 26, Morales 57/

Alaves – Hetafe 1:1 (0:1)

/Hoselu 86 – Unal 20/

Valensija – Elče 2:1 (1:0)

/Guedes 23, Pićini 86 – Boje 75/

Bilbao – Sevilja 0:1 (0:1)

/Dilejni 38/

Nedelja

Viljareal - Rajo Valjekano 2:0 (2:0)

/Mandi 32, Moreno 36/

Osasuna - Barselona 2:2 (1:1)

/Garsija 14, Avila 86 – Niko 12, Abde 49/

Betis - Sosijedad 4:0 (1:0)

/Moreno 14, 79, Huanmi 57, Fekir 67/

Real Madrid - Atletiko Madrid 2:0 (1:0)

/Benzema 16, Asensio 57/

Ponedeljak

21.00: (2,65) Kadiz (3,05) Granada (3,05)

***kvote su podložne promenama

--------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

-----------------------------------------------



tagovi

KadizAlvaro ServeraGranadaRobert Moreno

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara