(©Reuters)
(©Reuters)

Kada me je pozvao Peđa Mijatović, nisam mnogo razmišljao

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.10.24. | 14:17

Havijer Saviola pred El Klasiko

Malo je igrača koji su igrali za oba kluba u španskom Klasiku i to da su direktno prešli iz jednog tabora u drugi.

Jedan od njih je Havijer Saviola, koji je posle šest godina u Barseloni, uz povremene pozajmice drugim klubovima, otišao pravo u Real Madrid, za koji je igrao dve godine.

Izabrane vesti

Argentinac je otkrio ime čoveka zbog kojeg je lako spakovao stvari za selidbu u Madrid.

Kada sam se rastao sa Barselonom, sve što sam želeo je da ostanem da igram na najviše nivou. A, onda me je pozvao agent i rekao mi da me želi Predrag Mijatović, tadašnji sportski direktor Real Madrida. Kada mi je to rekao, nisam mnogo razmišljao”, otkrio je Saviola.

Ipak, on nije imao drame s navijačima kao, recimo, Luis Figo.

“Bilo je kritika i svega, jer su u pitanju večiti rivali, ali nije me bilo briga, jer sam samo razmišljao o tome kako je to nova prilika za mene. U svakom slučaju, vole me i dalje navijači oba kluba”.

I u srcu argentinskog asa ima mesta za oba kluba podjednako.

“Volim oba kluba, jer su se odnosili lepo prema meni, kao i zbog toga što je za svakog fudbalera na svetu mogućnost da nosi dres oba velikana kao da dodiruje rukama nebo. Barsa mi je dala šansu da se oprobam u Evropi kada sam bio vrlo mlad, sa samo 19 godina, igrao sam više i imao bolju ulogu nego u Realu. Ali, u Madridu sam osvojio ligu i bio u zastrašujućoj grupi igrača kao što su Raul, Ramos, Guti, Marselo, Roben, Snajder... Uživao sam u oba kluba”, naglasio je Saviola.



tagovi

Havijer SaviolaPredrag MijatovićReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara