Denis Zakarija (Reuters)
Denis Zakarija (Reuters)

Juventus ulovio zadnjeg veznog pre Bajerna i Junajteda! Stiže i Urugvajac

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.01.22. | 18:18

Bjankoneri imaju drugo zimsko pojačanje

Akrivirao je Juventus transfer bombu u vidu Dušana Vlahovića i potrošio preko 80.000.000 evra na najskupljeg fudbalera u svetskom fudbalu ove zime, ali to nije sve.

Stara dama je dugo skenirala opcije i za jačanje veznog reda. Već mesecima se zna da Juve radi na dovođenju zadnjeg veznog jer trener Alegri nije bio zadovoljan gomilom igrača iz veznog reda poput Bentankura, Artura, Remzija... Prva meta je bio Brazilac Bruno Gimaraes iz Liona ali je on bio preskup i završio je u Njukaslu. Juve se okrenuo „low-cost“ varijantama i na kraju doabrao Denisa Zakariju iz Borusije Menhengladbah koji je još bio želja Bajerna i Mančester Junajteda. Švajcarac je ušao u poslednjih šest meseci ugovora u Borusiji, nije želeo da ga produži, pa je Menš na kraju pristao da uzme ono što mu se nudi kako ga ne bi izgubio džabe.

Izabrane vesti

Juventusova ponuda od 5.000.000 evra fiksno i 3.000.000 evra kroz bonuse je prihvaćena u Menhengladbahu. Bajern i Junajted nisu izašli sa konkretnim predlozima i na kraju je i igrač prihvatio saradnju na četiri i po godine. Večeras će doputovati u Torino, sutra ga čekaju lekarski pregledi, a potom i potpis ugovora.

Ni tu nije kraj sa Juventusovim zimskim šopingom. Posle Zakarije bi trebalo da potpiše i urugvajski vezista Naitan Nandez iz Kaljarija. Nekadašnji član Boke Juniors je poznat po univerzalnosti i sposobnostima da pokriva više pozicija. Od desnog beka, preko skoro svakog mesta u veznom redu do desnog krila. Njega su hteli Inter i Torino ali je Juve najuporniji. Vode se pregovori sa Kaljarijem o pozajmici, a deo transfera u suprotnom smeru bi trebalo da bude pozajmica mladog brazilskog napadača Kaja Žorža.     


tagovi

Denis ZakarijaZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara