Ruben Amorim ©AFP
Ruben Amorim ©AFP

Junajted spreman da plati 10.000.000 evra za primarnu metu

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.10.24. | 19:59

Crveni đavoli krenuli po Rubena Amorima

Vremena nema za čekanje, pa su najave ubrzo pretvorene u konkretno delovanje. Mančester Junajted je započeo pregovore oko dolaska Rubena Amorima na kormilo ekipe i spreman je da plati oslobađajuću klauzulu Sportingu iz Lisabona od 10.000.000 evra, piše magazin Atletik.

Amorim (39) je nekadašnji igrač Benfike, ali je trenersko ime izgradio u ljutom gradskom rivalu, gde je u vremenskom periodu od četiri godine stvorio najjači tim portugalskog fudbala. Sa popularnim Lavovima je osvojio dve šampionske titule, a u ovom trenutku deluje da će njegova ekipa rutinski odbraniti najvažniji trofej u portugalskom fudbalu, pošto nakon devet odigranih kola ima isto toliko pobeda, uz gol-razliku 30:2.

Izabrane vesti

Pre Sportinga, Amorim je proveo sezonu u Bragi i sa njom osvojio Liga kup Portugalije. Nije bilo potrebno da se uvidi koliko je veliki njegov trenerski potencijal. Stvorio je sistem koji perfektno funkcioniše, a to nije promaklo ni najvećim evropskim klubovima. Junajted je u nezahvalnoj situaciji i predstavlja izuzetno tešku sredinu za rad, ali se isto tako radi i o klubu čiji je poziv izuzetno teško odbiti.

Crveni đavoli su danas zvanično smenili Erika ten Haga, koji nije uspeo da izdrži veliki pritisak, niti da iskoristi ogromna ulaganja u tim u protekle dve i po godine, pa su na Teatru snova rešili da mu se zahvale na sradnji. Mančester Junajted se nalazi na razočaravajućoj 14. poziciji u Premijer ligi, a inicijalnu kapislu za smenu holandskog stručnjaka predstavljao je jučerašnji poraz od Vest Hema u Londonu.

Do imenovanja novog šefa struke, na klupi Mančester Junajteda sedeće Rud van Nisterloj, koji je bio pomoćnik Erika ten Haga.


tagovi

Ruben Amorim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara