Jovančić i Tomašević napuštaju Astanu, to će iskoristiti Kairat

Vreme čitanja: 1min | sre. 03.01.24. | 14:19

Iskusni igrači već ostavili značajan trag u kazahstanskom fudbalu

Bivši fudbaleri Crvene zvezde i Partizana, Dušan Jovančić i Žarko Tomašević uskoro će napustiti Astanu, što će pokušati da iskoristi Kairat i jednog od njih dvojice privoli u svoje redove, piše portal vesti.kz. Ostaje da se vidi za koga će se odlučiti klub iz Almatija, koji namerava da u svoj igrački kadar angažuje jednog inostranog igrača.

Jovančić (33) je prošle sezone odigrao 34 mečeva za Astanu u svim takmičenjima i upisao dve asistencije. U klub je stigao u januaru prošle godine, nakon što se rastao sa Tobolom. Stasao je u omladinskom pogonu Obilića, igrao je za BPI Slaviju, Šumadiju Jagnjilo, Zemun, Borad Čačak, Vojvodinu i Crvenu zvezdu. U Evropu je otišao u oktobru 2020. godine, kada ga je otkupio turski Rize, a potom je usledio odlazak u Kazahstan.

Izabrane vesti

Tomašević (33) je rođen u Pljevljima, u mlađim kategorijama je igrao za Partizan i Mornar iz Bara, ali je profesinalnu karijeru započeo u portugalskom Nasionalu. U Humsku se vratio pred sezonu 2012/2013, ali nije odigrao nijedan zvanični meč zbog povrede kolena.

Iskusni štoper je ostavio značajan trag u Belgiji, gde je po tri godine igrao za Kortrajk i Ostende. U Kazahstan se otisnuo 2019. godine, kada je potpisao upravo za Astanu. Između dva boravka u ovom klubu, godinu dana je nosio dres Tobola.



tagovi

Zimski prelazni rok 2024Dušan JovanovićŽarko Tomašević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara