Sise i Suma,  © FK Partizan
Sise i Suma, © FK Partizan

Još jedan Gvinejac u Partizanu: Ide na Zlatibor da se bori za ugovor

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.07.20. | 10:34

Preporučio ga Suma

Broj Gvinejaca u Partizanu se naprasno – udvostručio. Sejduba Suma ulazi u četvrtu godinu saradnje sa crno-belima, a društvo će mu narednih dana praviti Abdulaj Sise.

U pitanju je 25-godišnji desni bek, koji je u Beograd stigao na probu, a kako klub iz Humske 1 već danas kreće put Zlatibora, na dvonedeljne pripreme, imaće šansu da se na treninzima i kontrolnim utakmicama predstavi treneru Savu Miloševiću i eventualno ubedi šefa stručnog štaba da je vredan ugovora.

Izabrane vesti

Nije teško zaključiti da je Sisea stručnom štabu Parnog valjka preporučio Suma, u kvalitete se uverio braneći boje selekcije Gvineje, za koju je Abdualaj odigrao 11 utakmica. Svestan da je Partizanu potreban desni bek, Suma je, prema pisanju Telegrafa, odavno predložio da njegov sunarodnik dođe u Srbiju, što se posle otvaranja granica konačno i desilo.

Abdulaj Sise je dosad igrao za nižerezredne francuske klubove, a zanimljivo je da osim pozicije desnog beka može da pokrije i poziciju štopera. Zasad nema informacija kakav je utisak da struku Partizana ostavio Sise, osim što ga gledaju i procenjuju njegove sposobnosti. S tim da će imati daleko veće šanse tokom centralnog dela priprema na Zlatiboru.

S jedne strane, Partizanu je potreban desni bek, naročito što Nemanja Miletić nema konkurenciju i što bi u napornom ritmu od dve utakmice sedmično bilo korisno da ima alternativu. Suprotno tome, crno-beli u ovom trenutku pod ugovorom imaju petoricu stranaca (Sadik, Suma, Natho, Asano, Banjak) i dok se ne donese odluka o proširenju broja legionara nema realne osnove gomilati fudbalere iz inostranstva. Pogotovo što od predstojeće sezone u timu moraju da budu dva bonusa (igrači mlađi od 21 godine).

Na sve to, prvi pik crno-belih za mesto desnog beka je prvotimac Lozane Nikola Boranijašević. U slučaju angažovanja bivšeg fudbalera Napretka Nemanja Miletić bi se verovatno premestio na njemu prirodnu i omiljenu poziciju štopera.



tagovi

Abdulaj SiseFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara