Lautaro Martinez i Simone Inzagi u zagrljaju (Reuters)
Lautaro Martinez i Simone Inzagi u zagrljaju (Reuters)

Inzagi dobija novi ugovor i 5.500.000 evra, a Inter traži žrtveno jagnje poput Lukakua i Hakimija

Vreme čitanja: 4min | sre. 18.05.22. | 14:13

Nema nedodirljivih u Interu i u slučaju prave ponude mogli bi da odu Lautaro Martinez, Nikolo Barela, Alesandro Bastoni...

Verovala je uprava Intera prošlog leta da je Simone Inzagi idealna zamena za Antonija Kontea, a kako stvari stoje veruje i dalje, iako Italijan u slučaju da Milan u poslednjem kolu ne izgubi od Sasuola neće osvojiti Seriju A. Naime, prvi čovek Nerazura Stiven Žang uveren je da je pre skoro godinu dana napravio pravi potez dovođenjem perspektivnog stučnjaka kojem je klub spremio novi ugovor.

Inzagi se po dolasku na Đuzepe Meacu obaveza na dvogodišnju saradnju, a klub da će mu isplaćivati 4.000.000 evra neto na godišnjem nivou. Uskoro će Inzagi ući u poslednju godinu ugovora, a Interova uprava će mu ponuditi produžetak do 2024. godine i još jednu sezonu opciono. Uz to dolazi i povećanje plate koja će nakon potpisa iznosti 5.500.000 evra, a novi ugovor čoveku koji je Interu doneo trofej u kupu, neće biti ugrožen ako ekipa okonča sezonu kao vicešampion.

Izabrane vesti

Zapravo, po dolasku u Inter, klupska vrhuška nije striktno zatražila Inzagiju odbranu titule, jer mu je prethodno zbog loše finansijske situacije oduzela dvojicu, pa možda i najzaslužnijih za prošlogodišnji Skudeto, Romelua Lukaku i Ašrafa Hakimija. Klub je na konto njihovih prodaja prihodovao oko 180.000.000 evra, a Inzagi je i bez prošlogodišnjeg drugog strelca Serije A i verovatno, u tom trenutku najboljeg desnog beka planete, uspeo da do pred kraj sezone održi ekipi status prvog favorita za titulu.

Žang će pokušati da omogući Inzagiju adekvatna pojačanja za narednu sezonu, ali samo u granicama koje diktira ekonomska situacija u klubu. Ona je, razume se, daleko od sjajne. Prošlogodišnji gubitak od 245.600.000 evra, predstavlja negativan rekord Serije A. U međuvremenu je Inter simultano radio kako na smanjenju troškova, tako i na povećanju prihoda tako da bi na kraju sezone disbalans izmeu prihoda i rashoda trebalo da bude 100.000.000 evra.

Da klupske knjige mnogo zdravije izgledaju u odnosu na prošlu sezonu pokazuje i detalj da je tada 261.000.000 evra izdvojen za troškove osobolja (plate fudablera i tehničkog osoblja), a da u ovom trenutku u istu svrhu Inter na godišnjem nivou troši 100.000.000 manje. Procenjuje se da, da bi prihodi nadmašili troškove, Inter mora da obezbedi 60.000.000 kapitalnih dobitaka i da sreže zarade za 15 posto. U tom cilju i ovog leta moraće da se, kao i prošlog, odrekne bar jednog vrhunskog fudbalara.

Italijanski mediji, prvenstveno Gazzetta, otvorili su pitanje ko će biti žrtveno jagnje godinu dana nakon odlaska Lukakua i Hakimija. U opticaju su Lautaro Martinez, Nikolo Barela, Alesandro Bastoni, Milan Škrinjar, Denzel Damfriz...

Najveći novac Inter bi mogao da zaradi prodajom Lautara Martineza, ali tako bi se za godinu dana odrekao oba člana tandema Lu - La koji mu je doneo dugo čekani Skudeto. Popularni bik je najbolji strelac Intera ove sezone i ako njega pitate, nema nameru da napušta grad mode u kojem njegova devojka Augustina Adolfo uskoro treba da otvori restoran.

Minimum 60.000.000, 70.000.000 Nerazurima bi donela i prodaja Alesandra Bastonija, mladog štopera i reprezentativca Italije kojeg već neko vreme prati Pep Gvardiola. Ništa manje ne bi garantovala ni prodaja Nikola Barele u kojeg se prošlog leta zagledao nemali broj evropskih velikana. Međutim, iako nema nedodirljivih u Interu, Barela je zbog fudbalske kompletnosti, činjenice da je sposoban da igra od jednog do drugog šesnaesterca i činjenice da bi trebalo da nasledi traku od kapitena Samira Handanovića, ipak manje zamenjliv nego ostali.

Odricanje od bilo kojeg od pomenute trojice, Interu bi garantovalo da ne mora više nikoga da prodaje. Prodaja Damfriza koji je stigao pre godinu dana i koji je zanimljiv minhenskom Bajernu ne bi bila dovoljna, kao ni Milana Škrinjara koji ulazi u poslednju godinu ugovora. U tu računicu bi mogao da bude ubačen Andrea Pinamonti koji se uskoro vraća sa pozajmice iz Empolija i mogao bi da ode za 20.000.000 evra.

Takođe, u klubu razmišljaju i kako da se reše ogromnih plata koje imaju Aleksis Sančez (7.000.000), Arturo Vidal (6.500.000) i Matijas Vesino (5.000.000). Veliki teret sa budžeta spašće kada klub napusti Ivan Perišić koji godišnje košta klub 9.250.000 evra na bruto nivou (5.000.000 neto).

Kao i uvek, prelazni rok je živa stvar, opcije za kupovinu i prodaju se otvaraju i zatvaraju svakodnevno. Primera radi, potencijalni dolazak Paula Dibale ne znači i siguran odlazak Martineza, ali ono što je sigurno jeste da će Inter morati da proda bar jednu krupnu zver.


tagovi

InterSimone InzagiAlesandro BastoniLautaro Martinez

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara