Interovo drugo zimsko pojačanje: Inzagi doveo eksperta za golove u 90+

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.01.22. | 15:39

Snažni napadač do kraja sezone u dresu Nerazura

Inter je danas ozvaničio i drugo zimsko pojačanje. Posle nemačkog beka Robina Gosensa iz Atalante, opremu šampiona Italije je zadužio i iskusni napadač Felipe Kaisedo.

Snažni Ekvadorac je u Inter stigao iz Đenove na pozajmicu do kraja sezone. Došao je kao izričita želja trenera Simonea Inzagija sa kojim je godinama sarađivao u Laciju i uglavnom imao ulogu džokera sa klupe. Bio je alternativa Imobileu, počinjao kada se ovaj odmara ili igrao u tandemu sa njim kada je Lacio jurio golove. A posebno se proslavio golovima u dubokoj nadoknadi vremena, pa je donosio pobede i bodove u 95, 97. ili 98. minutu utakmica. Zbog njega je parafrazirana i čuvena izjava Vujadina Boškova pa su navijači Lacija govorili:

Izabrane vesti

Kraj utakmice je kada Kaisedo kaže“.

Letos je kao slobodan igrač prešao iz Lacija u Đenovu, potpisao bogat ugovor vredan 2.500.000 evra po sezoni ali je dao samo jedan gol za polusezonu, nije se snašao i jedva je čekao da napusti brod koji tone. Kada mu se opet javio Inzagi, nije bilo dileme. Čak je pristao da smanji platu pa će tako u Interu do 30. juna zaraditi 800.000 evra umesto nešto preko 1.000.000 koliko bi mu pripalo na Marasiju.

U Interu ga takođe čeka uloga džokera. Edin Džeko je startni špic Nerazura ali je već u godinama i ne može da igra stalno. Lautaro Martinez ima ulogu drugog napadača koji igra nešto dalje od gola, baš kao i džoker Aleksis Sančez ili često povređeni Hoakin Korea. Inzagiju je bio potreban snažan centarfor koji će igrati bliže golu i sa kojim će razbijati bunkere rivala. Kaisedo je tu ulogu u Laciju igrao sjajno i saradnja se sada nastavlja u Interu.


tagovi

Zimski prelazni rok 2022Felipe Kaisedo

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara