""
""

Humanitarni tiket u podne: Ivan Miljković tipuje za MOK Brezovica

Vreme čitanja: 7min | pet. 10.11.17. | 12:00

Legendarni odbojkaš i drugi čovek srpskog odbojkaškog Saveza odigrao je tri plus na Belgiju i Meksiko!

Dobrotvornoj akciji kompanije Mozzart, „Humanitarni tiket u podne“, pridružio se još jedan veliki sportista. Reč je o Ivanu Miljkoviću, bivšem srpskom odbojkaškom reprezentativcu. Na osnovu svih dosadašnjih priznanja koje je dobio, sa ponosom možemo reći da se Ivan svrstava u grupu najboljih odbojkaša svih vremena. Profesionalno je počeo da se bavi odbojkom u Partizanu, 1996. godine. Tri godine kasnije igrao je za italijanske klubove i to Lube Mačeratu i Roma volej. Nakon osam godina provedenih u Italiji, sledeću sezonu je odigrao za grčki Olimpijakos, a potom i Fenerbahče iz Turske. U bivšem italijanskom klubu Lube Mačerata igrao je u sezoni 2015/16 godine, a u Halkbank timu iz Ankare, provodi sezonu 2016/17. godine. Pored priznanja najboljeg igrača, dobio je i priznanja najboljeg servera i najboljeg poentera. Na Evropskom prvenstvu 2011. godine, za reprezentaciju Srbije je osvojio zlatnu medalju. Bio je njen kapiten, a proglašen je i za najkorisnijeg igrača prvenstva. Svi klubovi u kojima je igrao, postigli su velike uspehe. Danas je član Odbojkaškog saveza Srbije u kome ima funkciju prvog potpredsednika. Ivan će u zajedničkoj plemenitoj akciji koju već više od godinu dana realizuje kompanija Mozzart, tipovati za .....

Izabrane vesti

Srećan i uspešan tiket!!!

Par rečenica o društvenom radu kompanije MOZZART. Kompanija MOZZART se ponaša kao sve društveno odgovorne kompanije. Inače, smo regionalni lideri u svojoj branši.

Učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe” i donirali veći broj inkubatora srpskim porodilištima. Prošle godine donirali smo aparate za ispitivanje sluha, takođe za naše najmlađe sugrađane.

Obnavljamo 100 košarkaških terena u Srbiji u akciji “100 terena za jednu igru”. Stigli smo do 56. igrališta. Na otvaranju čačanskog Želovog terena svečanost su uveličali Duda Ivković, Dragan Kićanović, Željko Obradović…Teren na Novom Beogradu otvorio je predsednik košarkaškog Saveza Predrag Danilović, u Novom Sadu Milan Gurović. Doniramo sportsku opremu manjim klubovima iz cele Srbije i to u akciji „Novi dresovi za nove šampione“. Pomažemo naše zlatne vaterpoliste, rukometaše, džudiste, karatiste... Potom, košarku u Srbiji i regionu. Bili smo naslovni sponzori KLS lige Srbije, članovi sponzorskog pula ABA lige. Sponzorišemo i doniramo čačanske klubove Borac i Železničar. Pomažemo fondaciju “Podrži život”, subotičku “Kolevku”, fondaciju “Budi human”…

 Kompanija MOZZART nastavlja da pomaže i lokalne zajednice (u planu je velika akcija donacije televizora u saradnji sa ministarstvima prosvete i zdravlja), zatim mlade talente Grada Beograda u organizaciji istoimene fondacije, a u planu je i još mnogo drugih projekata koji će u narednom periodu biti fokus Sektora korporativnih komunikacija. Obradovaćemo još mnogo klubova iz nižih rangova takmičenja novim dresovima, obnovićemo još košarkaških terena i nastojaćemo da pomognemo što većem broju i pojedinaca i organizacija kako bismo zajedno učinili svet oko nas boljim.

Nastavljamo sa akcijama o kojima smo govorili. Novost je donacija 1.500 televizora s naših uplatno-isplatnih mesta koje ćemo rasporediti u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Kraja, dakle nema, a iznenađenja će biti još. Idemo dalje, jer to je deo života svih nas i kompanije Mozzart.

U Humanitarnom tiketu u podne imali smo preko 500 poznatih ličnosti kao goste, njih 70 kao dobitnike i oni su usmerili, a MOZZART je donirao skoro pet miliona dinara na 50 adresa. To su: humanitarne organizacije, udruženja obolelih, bolnice, SOS Dečja sela, sportski klubovi, bolesna deca...

Učešće su uzeli mnogobrojni umetnici, sportisti, treneri… Samo deo poznatih ličnosti koje su se priključile našoj akciji: Uroš Spajić, Zdravko Čolić, Dejan Bodiroga, Dejan Deki Stanković, Žarko Paspalj, Piksi Stojković, Dejan Tomašević, Slobodan Nikić, Živko Gocić, Saša Đorđević, Radomir Antić, Robert Prosinečki, Miro Bilan,  Nikola Rađen, Igor Kokoškov, Ljubiša Tumbaković, Lepa Brena, Boba Živojinović, Dejan Savić, Andrija Milošević, Ana Bekuta, Bora Čorba, Aleksandar Atanasijević, Vojin Ćetković, Voja Brajović, Vlado Šćepanović, Uroš Tripković, Miroslav Ilić, Bajaga, Moca Vukotić, Aleksandar Šoštar, Mile Isaković, Seka Sablić, Stefan Birčević, Bobi Marjanović, Boža Maljković, Marina Maljković, Sloboda Mićalović-Ćetković, Dejan Milojević, Dejan Radonjić, Neša Ilić, Dragan Škrbić, Dragoljub Đuričić, Dušan Kecman, Milan Kalinić, Irfan Mensur, Goran Đorović, Slavoljub Muslin, Zoran Filipović, Ivica Kralj, Jasna Šekarić, Lane Gutović, Lepa Lukić, Marko Simonović, Marinko i Nikola Rokvić, Matija Bećković, Mića Berić, Miško Ražnatović, Nebojša Glogovac, Branislav Lečić, Zoran Kesić, Nikola Kojo, Pera Božić, Gagi Jovanović, Jugoslav Vasović, Praja Dalipagić, Moka Slavnić, Tozovac, Bogdan Obradović, Slobodan Soro, Marko Nikolić, Stragi Stevanović, Nele Karajlić, Sergej Trifunović, Vlado Gergijev, Dača Ikodinović, Vuk Kostić, Dragan i Živana Ilić, Miloš Teodosić, Nikola Demonja, Rada Đuričin, Vesna Dedić, Iva Štrljić, Biljana Obradović, Džej, Knez, Žika Nikolić Šarenica, Marina Kotevski, Teofil Pančić, Dara Džokić,  Radisav Ćurčić, Vladimir Savićević, Vlade Jovanović, Boris Novković, Bane Mojićević, Cakana, Dragana Kosjerina, Mihajlo Pjanović, Marko Pantelić, Mare Milošević, Mare i Dare, Miloš Jojić, Tanja Bošković, Luka Pavićević, Den Tana, Vasa Mijić, Danica Maksimović…

Sad nam ostaje da našem plemenitom kladiocu poželimo puno sreće!

ODIGRAJ IVANOV TIKET

Prva utakmica na dobrotvornom listiću je duel iz kvalifikacija za Mundijal, ŠVEDSKA – ITALIJA. Istorija međusobnih duela glasi 4:2:6. U poslednjih pet međusobnih okršaja Azuri su slavili četiri puta, a jedan meč je okončan bez pobednika. Šveđani su imali ubedljiv trijumf nad Luksemburgom od 8:0, ali su poraženi od Holandija sa 2:0. Italijani su minimalcem dobili Albaniju, a jedini poraz u poslednjih pet utakmica imali su od Španije.

Pokušaću sa kombinazijom iks, dva, dva plus“, kaže za Mozzart Sport legendarni odbojkaš.

Ivan je sad odabrao i duel iz afričkih kvalifikacija za SP, ALŽIR – NIGERIJA. Međusobni skor je na strani Nigerije jer je dobila sva tri meča i to sa 3:1, 1:0 i 5:2. Alžirci nisu u formi što potvrđuju i poslednji rezultati, četiri neuspeha i remi. Nigerija ima skor 3:1:1. Jedini poraz na poslednjih pet utakmica je od Gane, 4:1.

Iks, dva, uz dva plus“.

Na MOZZARTOVOM plemenitom listiću legendarni Ivan Miljković našao je prostor i za prijateljski duel između BELGIJE i MEKSIKA. Pozitivna serija Belgije traje 13 utakmica, a na poslednjih pet Belgijanci imaju toliko i trijumfa. Meksiko ima znatno lošiji skor, dva trijumfa na poslednjih pet utakmica, toliko  poraza i jedan remi. Ipak, bolji međusobni skor ima Meksiko, dve pobede i nerešen ishod.

Idem na tri plus“.

Naredni prijateljski meč na MOZZARTOVOM plemenitom listiću je duel POLJSKA – URUGVAJ. Poljaci imaju četiri ubedljive pobede i poraz od Danske, takođe ubedljiv. Urugvajci su bez golova odigrali sa Venecuelom i Argentinom, ali su ostvarili i dva trijumfa. Poslednji međusobni susret dva tima dobio je Urugvaj sa 3:1.

Ponovo ću okušati sreću sa tri plus“.

I prvi potpredsednik OSS opredelio se za još dve utakmice, sad košarkaške, iz Evrolige. Grčki derbi OLIMPIJAKOS – PANATINAIKOS. Tim iz Pireja je treći sa samo jednim porazom. Zeleni imaju skor 2:3, bliži su začelju. Olimpijakos ima samo poraz od Barse u poslednjih pet utakmica. Zeleni su doživeli dva poraza na poslednja dva meča. Međusobna statistika glasi 40:53.

„Zbir poena na meču biće manji od ponuđene margine, 142,5“.

I za kraj šampion je odigrao na šampione, BAMBERG – FENERBAHČE. Timovi sa identičnim skorom, 3:2. Prvaci Evrope i izabranici najtrofejnijeg trenera Starog kontinenta imaju četiri pobede i samo poraz od Zelenih u poslednjih pet mečeva. Identičan odnos imaju i Nemci, oni su izgubili od Albe. Međusobni skor je 1:3 u korist Turaka.

Zbir poena na meču biće veći od ponuđene margine, 152,5“, zaključio je humanitarno tipovanje sjajni Ivan Miljković.

Naravno, ukoliko tiket bude dobitan, donacija ide i u Republiku Srpsku!

 Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta Ivana Miljkovića, dobitak će biti doniran i za Socijalni centar Karitasa biskupije, Banja Luka u Republici Srpskoj. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

I još jednom o svim uspesima našeg današnjeg plemenitog gosta Ivana Miljkovića!

Ivan Miljković je sa reprezentacijom osvojio 16 medalja: na Olimpijskim igrama je osvojio zlato (2000. u Sidneju), na Svetskim prvenstvima srebro (1998. u Tokiju) i bronzu (2010. u Rimu), na Evropskim prvenstvima dva zlata (2001. u Ostravi i 2011. u Beču) i tri bronze (1999. u Beču, 2005. u Rimu, 2007. u Moskvi), u Svetskoj ligi četiri srebra (2003. u Madridu, 2005. u Beogradu, 2008. u Rio de Žaneiru, 2009. u Beogradu) i dve bronze (2002. Belo Horzonteu, 2004. u Rimu), kao i bronzane medalje u Svetskom Kupu šampiona (2001. u Tokiju) i Svetskom Kupu (2003. u Tokiju).
Odigrao 41 utakmicu na četiri Svetska prvenstva (1998–2010), po čemu je rekorder u našoj reprezentaciji.
Proglašen je za najboljeg igrača (MVP) i najboljeg poentera Svetskog Kupa šampiona 2001. u Tokiju.
U Svetskoj ligi je za deset godina (2000 – 2009) odigrao 120 utakmica i jedini je igrač u istoriji Svetske lige koji četiri puta proglašavan za najboljeg igrača (MVP): 2001. u Katovicama, 2002. u Belo Horizonteu, 2003. u Madridu i 2005. u Beogradu. Za najboljeg servera Svetske lige proglašen je 2005, a za najboljeg poentera 2008. i 2009.
Igrao je na sedam Prvenstava Evrope (1999 – 2011) i odigrao ukupno 45 utakmica. Za najboljeg igrača (MVP) proglašen je 2001. i 2011. Najbolji poenter EP bio je 2001. i 2007, a najbolji server 2005.
Klubovi za koje je igrao Ivan Miljković: Partizan (1996/2000), Lube Banka Marke Maćerata (2000–2007), Roma Volej (2007/2008), Olimpijakos Pirej (2008–2010), Fenerbahče Istanbul (2010–2015), Kućine Lube Banka Marke Ćivitanova (2015/2016), Halkbank Ankara (2016 – ).
U bogatoj internacionalnoj karijeri osvojio je CEV Ligu šampiona 2002, četiri trofeja pobednika Kupa CEV: 2001, 2005, 2006. i 2008, Kup izazivača CEV 2014. i BVA Kup 2013. Miljković je bio MVP finala Kupa izazivača 2014. i najbolji smečer Kupa CEV 2008.
Ivan Miljković je osvojio Prvenstvo Italije (2006), Kup Italije (2003), Super Kup Italije (2006), Prvenstvo Grčke (2009, 2010), Kup Grčke (2009), Prvenstvo Turske (2011, 2012), Kup Turske (2012) Super Kup Turske (2012 i 2013).
Ivan Miljković je 2006. dobio trofej “Andrej Kuznjecov” kao najbolji poenter prvenstva Italije.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 20:00 8893 EVRL Brose Bamberg - Fenerbahce up više (152.5) 1,85
Pet 20:00 8895 EVRL Olympiakos - Panathinaikos up manje (144.5) 1,85
Pet 20:30 6841 KSPAF Algeria - Nigeria kmb X2&2+ 2,45
Pet 20:45 6743 KSPEV Sweden - Italy kmb X2&2+ 1,95
Pet 20:45 6615 MPR Belgium - Mexico ug 3+ 1,60
Pet 20:45 6616 MPR Poland - Uruguay ug 3+ 2,00

* Kvote prikazane u rubrici bile su dostupne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

Piše: Đurđe Mečanin
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

bet analizahumanitarni tiketIvan Miljkovićsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara