Fenerov dogovor u kasne sate: Emre Mor ponovo na velikoj sceni

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.06.22. | 01:29

Turski gigant postigao dogovor sa Karagumrukom

Nije bilo mnogo talentovanih turskih fudbalera o čijem se potencijalu i mogućnostima govorilo na tako glasan način kao u pitanju Emrea Mora. Momak rođen u Kopenhagenu, još sa 18 godina stigao je u Dortmund iz Nordjeslanda za obeštećenje od oko 10.000.000 evra, na terenu je delovao hitro i spretno, verovalo se da će to biti početak jedne velike karijere, ali ubrzo sve promenilo, kao da su na Vestfalenu shvatili da se ne radi o igraču vrednom velikih ulaganja.

Mor (24) je posle samo godinu dana završio u Selti za 13.000.000 evra, ali ni tu nije bilo ozbiljnih partija, usledile su poozajmice u Galtasaraj, Olimpijakos i Karagumruk, gde se završio niz. Zvanično je postao igrač turskog kluba, gde je prošlu sezonu proveo kao pozajmljen igrač iz Viga, ali se proteklih nedelja većalo o njegovoj budućnosti. Posle svega je najuporniji bio Fenerbahče, koji je gotovo dva sata posle ponoći objavio da je postigao dogovor sa Karagumrukom oko prelaska mladog krilnog veziste.

Izabrane vesti

Detalji transfera još uvek nisu poznati. Fenerbahče je pre Morovog potpisa već potrošio 9.000.000 evra. Ofanzivni vezista Linkoln stigao je iz Santa Klare za 3.500.000 evra, dok je 5.500.000 plaćeno levo krilo i Los Anđelesa Dijego Rosi. Dakle, turski gigant je kompletirao ofanzivne redove, koji su na kraju sezone očigledno procenjeni kao deficitarni u timu koji je nedavno preuzeo Žorž Žesusa.

Mor je tokom mlađih reprezentativnih kategorija, tačnije sve do omladinaca, igrao za Dansku, a onda je zaigrao prvo za mladu reprezentaciju Turske, a potom 2016. godine i za seniorsku. Bio je deo državnog tima na Evropskom prvenstvu 2016. godine, ali je do sada ostvario samo 15 nastupa, što i nije iznenađenje s obzirom na to na koji mu se način kretala karijera.

Igrača je Fenerbahčeu preporučila sasvim solidna prošla sezone, gde je u dresu Karagumruka postigao šest golova i zabeležio četiri asistencije na 29 utakmica u svim takmičenjima. Ostaje da se vidi da li je u stanju ponovo da ogovori izazovima na velikoj sceni, odnosno zahtevima kluba kao što je Fenerbahče.


tagovi

Emre MorLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara