©AFP
©AFP

Edinsone, uspori, srušiće se Bombonjera: Kavani dominira, Boka slomila Brazilce

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.08.24. | 04:32

Vremešni Urugvajac na međunarodnoj sceni dao gol i na petoj utakmici zaredom

Zahuktao se Edinson Kavani i ne planira da stane. Želi spektakularni centarfor da pokaže da ne mora biti Argentinac, kako bi postao jedan od omiljenih igrača u dugačkoj istoriji Boke. Možda ne može da dostigne Maradonu, Rikelmea, Palerma i Tevesa, ali bi u u smiraj karijeri mogao da uđe makar u pet najvećih heroja Bombonjere.

Boka je večeras trijumfovala protiv Kruzeira 1:0 (0:0) u prvoj utakmici osmine finala Kopa Sudamerikane, a Edinson Kavani dao je gol za pobedu domaćina u 65. minutu (pogodak pogledajte OVDE). Bivši igrač Palerma, Napolija i Pari Sen Žermena dao je gol i na petoj uzastopnoj utakmici koje je u Južnoj Americi pandan našoj Ligi Evrope i doneo velikanu iz Buenos Ajresa gol prednosti pred revanš u Brazilu.

Izabrane vesti

Nije briljirala Boka ni na ovoj utakmici, ali je ostvarila povoljan rezultat. Đenovljani su time ponovili izdanja iz prethodnih meseci kada su uglavnom pobeđivali na mišiće i na Kavanijevo majstorstvo. Kevin Zenon je elegantnim dodavanjem proigrao Kavanija koji je bocnuo loptu i poslao je iznad svog vršnjaka Kasija. Proključala je Bombonjera nakon nove Kavanijeve minijature i njegovog 19. gola na 40 utakmica u svim takmičenjima. U 75. minutu Edinson je pogodio stativu sa nekoliko metara i tako propustio šansu da dotuče rivala.

Boka je dobila bitku, ali će morati još mnogo da se pomuči kako bi trijumfovala u ratu. Na gostovanju u Belo Orizonteu gledaćemo drugačiju sliku i izvesno inicijativu Kruzeira. Na treneru Dijegu Martinesu je da pripremi tim na veliki pritisak koji će trpeti u Brazilu u noći između 22. i 23. avgusta.


KOPA SUDAMERIKANA – OSMINA FINALA (PRVI MEČEVI)

Utorak

Uačipato - Rasing Klub 0:2 (0:1)

/Martines 32, Kintero 89pen/

Sreda

Bragantino - Korintijans 1:2 (0:2)

/Elinjo 56 - Đovane 6, Manjo 14/

Rosario – Fortaleza 1:1 (1:1)

/Sandez 6 – Marinjo 2/

Četvrtak

LDU Kito – Lanus 1:2 (1:2)

/Arse 14 – Perez 23, Moreno 45+1/

Palestino – Independijente Medeljin 2:2 (0:1)

/Roman 48, Benitez 50 – Varela 41, 90+4/

Atletiko Paranaense - Belgrano 2:1 (1:1)

/Erik 41, Kristijan 63 - Hara 1/

Libertad - Amelijano 1:1 (0:1)

/Espinoza 58 - Samudio 23/

Petak

Boka Juniors - Kruzeiro 1:0 (0:0)

/Kavani 65/


tagovi

Edinskon KavaniBoka juniorsKopa SudamerikanaKruzeiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara