Marko Prljević, štoper Ararata (©Starsport)
Marko Prljević, štoper Ararata (©Starsport)

Duel Srba u Jermeniji: Prljević, Pobulić i Stanojević protiv Drobnjaka čuvaju vrh

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.08.21. | 09:47

Osvajač nacionalnog kupa, Ararat, u četvrtak od 15.00 u 4. kolu prvenstva ide na noge novom prvoligašu Sevanu

Nekadašnji prvak Sovjetskog Saveza i četvrtfinalista Kupa evropskih šampiona, Ararat, samo jednom je od raspada SSSR-a bio prvak u Jermeniji. Dugo se mučio, od 1993. godine je osvajao samo poneki nacionalni kup, a čini se da je ove sezone spreman konačno da napadne tron.

Minulog proleća je tim iz Jerevana osvojio Kup Jermenije, šesti u svojoj istoriji, pa je tako predstavljao svoju zemlju u kvalifikacijama za Ligu konferencije, sve dok ga nije eliminisao poljski Šljonsk. Okrenuo se potom domaćem prvenstvu, ostvario je sve tri pobede do sada, a rival u četvrtak od 15 časova biće mu novi prvoligaš Sevan.

Izabrane vesti

15.00: (6,00) Sevan (4,00) Ararat (1,50)

Ararat predvode trojica srpskih fudbalera, štoper Marko Prljević i vezista Dimitrije Pobulić su starosedeoci, a ovog leta im se pridružio i krilni napadač Igor Stanojević. Upravo je nekadašnji golgeter Širaka overio pobedu nad Urartuom (2:0) u prošlom kolu. Prethodno je Ararat savladao Nou sa 7:1 i Van sa 1:0.

Sevan je neočekivano dobro započeo premijernu sezonu u eliti. Klub sa obale najvećeg jezera u Jermeniji, po kojem je i dobio ime, do sada je sakupio šest bodova.

U prvom kolu je deklasirao Van sa 5:2, u drugom je kao gost poražen od Urartua (4:1), a zatim je kod kuće pobedio takođe rivala sa kojim je igrao u drugoj ligi prošle sezone, Noravank (1:0).

Na tom meču za Sevan, pomalo neočekivano, nije branio Čačanin Marko Drobnjak, koji je ovog leta stigao u Jermeniju iz Novog Pazara. Drobnjak je bio starter na prve dve utakmice u sezoni, ali se protiv Noravanka preselio na klupu. Njegovo mesto je zauzeo 20-godišnji Portugalac Diogo Figeiredo.

Ararat i Sevan su se do sada sastajali samo dva puta u takmičarskim utakmicama, u Kupu Jermenije. Oba meča su odigrana prošle godine, a slavio je lako tim iz Jerevana, kod kuće sa 3:0, a zatim i u gostima sa 3:1.

JERMENIJA 1 – 4. KOLO

Četvrtak

15.00: (6,00) Sevan (4,00) Ararat (1,50)

15.00: (1,38) Van (4,50) BKMA (7,50)

Petak

15.00: Noravank – Ararat Jermenija

17.00: Noa – Pjunik

Odloženo:

Urartu – Alaškert

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Jermenija 1FK AraratMarko PrljevićDimitrije PobulićIgor Stanojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara