Aleksandar Ignjovski (©AFP)
Aleksandar Ignjovski (©AFP)

Dobija li grad rukometa novog bundesligaša?

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.05.21. | 12:21

Kil na Holštajn stadionu brani gol prednosti (1:0) iz Kelna u revanšu plej-auta za opstanak u najboljoj ligi Nemačke. Promo kvota u Mozzartu na pobedu gostiju - 2,10

Kada kažete Kil prva pomisao je rukometni gigant s Baltika, šampion Evrope za sezonu 2019/2020. Stanovnici grada na severu Nemačke mogli bi naredne sezone da uživaju i u fudbalskim čarolijama i gostovanjima Bajerna, Dortmunda, Lajpcica, Volfzburga, Leverkuzena i ostalih najboljih klubova u državi.

Kil je nekoliko sezona u vrhu Cvajte, igrao je i baraž za plej-of, ali i dalje je Bundesliga nedostižna. Klub sa severa Nemačke propustio je veliku šansu u poslednjem kolu drugoligaškog karavana kada je na svom stadionu poražen od Darmštata (2:3) i dozvolio Grojter Firtu da ga pretekne na tabeli i da kao drugi se vrati u elitni rang.

Izabrane vesti

Međutim, taj šokantni poraz nije demoralisao fudbalere Kila koji su u prvom meču plej-auta slavili u gostima protiv favorizovanog Kila sa 1:0. Gol odluke delo je defanzivca Simona Lorenca.

Kil bi večeras mogao da postane 57. klub koje se takmičio u Bundesligi. Rode su samo četiri puta poražena na svom terenu ove sezone. Jarčevi su hodali na ivici provalije tokom čitave sezone u Bundesligi, pogotovo u finišu prvenstva. Spasili su se direktne selidbe u niži rang u poslednjem kolu nemačke elite, ali sada moraju da jure pobedu na severu zemlje. Keln je za poslednjih 20 godina čak šest puta ispadao iz Bundeslige.

18.00: (3,50) Kil (3,45) Keln (2,10)

Kil je u prvom meču pre tri dana u Kelnu bio lišen usluga vezista Jonas Meferta i Aleksandera Mulina koji su bili suspendovani zbog kartona, ali obojica imaju pravo da igraju u revanšu. Oni bi mogli da se vrate u startnih 11, a onda verovatno ne bi bilo mesta za nekadašnjeg srpskog reprezentativca Aleksandra Ignjovskog i Niklasa Hauptmana. Fabijan Rise je bio odličan u prvom meču i mogao bi da zameni Fina Porata na levoj strani terena.

Domaćin će igrati bez požutelog Johanesa Van der Berga koji je dobio u Kelnu petu javnu opomenu ove sezone.

Keln nema velikih problema oko tima. Roviti Elvis Reksbekaj bi mogao da se vrati u startnu postavu, dok bi šansu mogli da dobiju i Jan Tilman i Dominik Dreksler.

Ova dva tima igrali su pre dve sezone u Cvajti. U Kilu nije bilo pobednika, dok su Jarčevi slavili u prvom mestu na svom terenu sa 4:0.

BUNDESLIGA - PLEJ-AUT (REVANŠ)

Subota

18.00: (3,50) Kil (3,45) Keln (2,10) /prvi meč: 1:0/

***kvote su podložne promenama


tagovi

BundesligaKelnKil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara