Atletiko Paranaense (©Reuters)
Atletiko Paranaense (©Reuters)

Atletiko provukao Aukas kroz rende: Projektil Vitinja i overena nokaut faza Sudamerikane (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.05.21. | 05:08

Tri meča završena bez golova

Svi učesnici eliminacione runde Kopa sudamerikane su poznati. Rosariju, Independijenteu, Penjarolu, Gremiju, Libertadu i Bragantinu su se kao pobednici svojih grupa ove noći pridružili Arsenal Sarandi i Atletiko Paranaense. A među 16 timova u drugorangiranom takmičenju na tlu Južne Amerike takođe su mesto obezbedili i tomovi koji su u Kopa Libertadoresu završili kao treći: Independijente del Valje, Deportivo Takira, Santos, Junior, Sporting Kristal, Nasional, LDU Kito i Amerika Kali.

Na voz se poslednji ukrcao Atletiko Paranaense, koji je drastično popravio lični golgeterski saldo, ali iskočio iz svih šablona završnog dana grupne faze. Atletiko je za kraj spakovao Aukasu četiri komada i načinio je ekvadorskog predstavnika četvrtom najslabijom defanzivom (4:0), i razbio je monotoniju pošto su čak tri utakmice okončane bez golovima. Zakazale su haubice na utakmicama između Melgara i Metropolitanosa, Ekidada i Gremija, i Lanusa i Aragve.

Izabrane vesti

Preko potrebna je bila pobeda Atletiko kako ne bi morao da razmišlja o Melgaru i ostvario ju je u velikom stilu. Mučio se Atletiko kroz grupnu fazu da slomi otpor rivala, nisu puleni Kardosa de Oliveire bili naročito raspoloženi da tresu mreže, ali i pored toga lako rešavali rivale. Odbrana Atletika je samo jednom kapitulirala i ispostavilo se da Melgaru u 3. kolu taj jedan gol bio dovoljan za trijumf. Do drugog meča sa Aukasom, brazilski predstavnik je bio na koti od četiri gola, a onda je u odlučujućoj utakmici pokazao sa kakvim arsenalom raspolaže.

Mnogima bi knedla stala u grlu, a noge se odsekle kada se igra za izlazak iz grupe. Ali, ne i Atletiko Paranaenseu. Demonstrirali su Brazilci najbolju igru u presudnoj utakmici grupne faze i potvrdili na najbolji mogući način da im je mesto unutar 16 timova. Kristijan i Nikao su obeležili poslednji meč. Obojica su namestila po dva gola, a Kristijan je postigao i vodeći gol na meču. Blickrigom je Atletiko zatekao Aukas. Za 10 minuta je završio posao u prvom poluvremenu, a sa dva nova gola je samo potvrdio da poseduje kvalitet za eliminacionu fazu Kopa Sudamerikane.


KOPA SUDAMERIKANA – 6. KOLO

Petak

GRUPA C

Arsenal Sarandi - Bolivar 3:1 (2:0)

/Albertengo 14, 47, Sepulveda 45+3 - Kvinteros 64/

Horhe Vilsterman - Seara 1:0 (0:0)

/Rodrigez 74/


GRUPA D

Atletiko PR - Aukas 4:0

/Kristijan 26, Abner 36, Vitinjo 67, Karlos 90+2/

Melgar - Metropolitanos 0:0


GRUPA H

Ekidad - Gremio 0:0

Lanus - Aragva 0:0



tagovi

Južna AmerikaKopa SudamerikanaAtletiko ParanenseAukas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara