©Reuters
©Reuters

Ajaks dogovara pojačanje iz Juventusa pred meč sa Vojvodinom, Hrvat višak u Amsterdamu

Vreme čitanja: 1min | čet. 01.08.24. | 17:03

Danijele Rugani stiže na pozajmicu, Josip Šutalo dobio dozvolu da potraži novi klub

Ajaks u Novom Sadu od 20 časova brani minimalnu prednost iz Amsterdama u drugom kolu kvalifikacoja za Ligu Evrope, ali uprava holandskog giganta uveliko radi na jačanju ekipe za sezonu koja tek treba da uhvati zamah. Kako javljaju holandski i italijanski mediji, Kopljanici su veoma blizu pozajmici iskusnog štopera Juventusa Danijelea Ruganija.

Rugani je pre dva meseca produžio saradnju sa Starom damom do leta 2026. godine, ali ga novi šef struke crno-belih Tijago Mota ne vidi u svom projektu, pa će morati da potraži minute u drugoj sredini. Prošle sezone Rugani je zabeležio 18 nastupa u svim takmičenjima, od čega 17 u Seriji A i postigao dva gola.

Izabrane vesti

Rugani stiže kao velika želja novog trenera Frančeska Farolija, mladog Italijana koji je već precrtao hrvatskog defanzivca Josipa Šutala, jer želi da dovede igrača drugačijeg profila, pa su Hrvatu date odrešene ruke da pronađe novu sredinu. Juventusu Ruganijeva pozajmica odgovara, jer želi da se oslobodi njegove plate.

Italijanski štoper je ponikao u čuvenoj Empolijevog fudbalskoj školi, bio je reprezentativac Italije u svim starosnim selekcijama, što su ispratili u Juventusu i doveli ga 2015. godine u svoje redove za obeštećenje od 4.200.000 evra.

Rugani je odigrao 148 utakmica za Juventus i postigao 11 golova. U međuvremenu je išao na pozajmice u Ren i Kaljari. Za seniorsku reprezentaciju Italije odigrao je sedam utakmica, a debitovao je još 2016. godine protiv Francuske u prijateljskoj utakmici.


tagovi

Danijele RuganiLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara