Fudbaleri Vidada (©AFP)
Fudbaleri Vidada (©AFP)

AFRIKA: Vidad skida Radžu s čela u Maroku, zanimljivo u Nigeriji i Alžiru

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.06.21. | 08:37

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Nigerija 1)

Akva je kandidat za titulu u šampionatu Nigerije. Ima samo dva boda manje od Kanoa. Hertland je na 11. mestu sa tri vezana remija, a na četiri posldnje utakmice nije pobedio. Domaćin je bez poraza skroro tri meseca, nije poražen na 14 poslednjih meča u najboljoj ligi ove afričke države. Elitna liga Nigerije je poznata da domaćini imaju više od 65 odsto uspešnosti. Na osam od devet prethodnih mečeva ovih timova slavili su ekipe koje su igrale na svom terenu.

SANŠAJN STARS - DAKADA, 17.00

(Fudbal, Nigerija 1)

Domaćin je na pretposlednjem mestu, nije pobedio već 18 kola. Dakada je na 12. mestu, ali je u lošoj formi. Ima dva vezana poraza, a pobedila je samo jednom u prethodnih šest kola. U prvom delu sezone Sanšajn Stars je dobio Dakadu u gostima sa 2:1, a pre dve godine je duel ovih timova završen bez pobednika - 1:1.

VIDAD - DIFA EL DŽADIDI, 18.00

(Fudbal, Maroko 1)

Gradski rivali iz Kazablanke, Vidad i Radža boriće se ove sezone za titulu u šampionatu Maroka. Radža je trenutno lider s bodom prednosti, ali Vidad ima meč manje. Ukoliko danas dobije Difu El Džadidi izbiće na prvo mesto u prvenstvu. Vidad je bez poraza od 26. aprila, odnosno na 10 utakmica. Kada igraju ovi timovi ne dolazi veliki broj golova. Na poslednje tri utakmice rezultat je bio identičan - 0:1, a Vidad ima dva trijumfa.

JS KABILI - TLEMKEN, 18.30

(Fudbal, Liga kup Alžira)

Magra je prvi finlista Liga kupa Alžira, a drugi učesnik borbe za trofej biće poznat večeras posle duela JS Kabilija i Tlemkena. Domaćin je na petom mestu u šampionatu, dok će gosti da se bore za opstanak. U prvom delu šampionata JS Kabili je slavio u gostima protiv Tlemkena sa 2:0. Na tri od poslednje četiri utakmice ovih timova dolazio je tip 2-3 gola.

BERKANE - JUSUFIJA BEREHID, 20.15

(Fudbal, Maroko 1)

Berkane je prošle sezone osvojio Kup konfederacija Azije, drugorangirano takmičenje na tlu kontinenta, ali je ove sezone veoma loš, tek je na devetom mestu u prvenstvu Maroka i teško će da izboriti vizu za međunarodno takmičenje. Jusufija Berehid je na pretposldnjem mestu tabele i čeka je borba za ostanak u eliti. U prvom delu šampionata Jusufija je na svom terenu slavio sa 1:0. Tradicija kaže 0-2 gola. Na sedam poslednjih utakmica ovih timova nije bilo više od dva pogotka.


tagovi

Afrikasportsko klađenjeVidad KazablankaVidadSetif

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara