""
""

Zvezda srušila Kuću do temelja! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 12.12.13. | 20:30

Crveno-beli su ovom pobedom završili veliki posao, jer će sa pete pozicije u Evroligi dobiti slabije protivnike u Evrokupu

Ne želimo ni da polemišemo o tome kakva bi pozicija Crvene zvezde u grupi D bila da je tokom cele grupne faze igrala onako kako je igrala u prvih 20 minuta utakmice sa Laboralom, ali... Ono što je u ovom trenutku važno jeste da je četa Dejana Radonjića odigrala vrlo dobru partiju i upisala pobedu za tu petu poziciju, koja u nastavku takmičenja u Evrokupu garantuje nešto slabije protivnike - 81:65.

Za razliku od gotovo savršene igre u prvom poluvremenu pred polupraznim tribinama Kombank Arene, igrači tima sa Malog Kalemegdana odigrali su znatno slabije, posebno u trećoj četvrtini. Ipak, iako je protivnik u jednom trenutku uspeo da umanji prednost na jednocifrenu kvotu, panika nije "pojela" domaćina. Već je, zahvaljujući odličnoj igri Jake Blažiča u poslednjoj deonici, kada je ubacio 14 poena, došao do lepe prednosti, koja je na kraju zagarantovala pobedu.

Izabrane vesti

Crveno-beli su utakmicu otvorili rezultatom 6:2, uz odličnu igru u odbrani. Gosti su puna dva i po minuta bili bez koša, a onda je Jelinek pogodio jedan težak šut o tablu. Radenović i Marjanović su radili vrlo dobar posao u odbrani, ali i u napadu, što je već polovinom četvrtine Zvezdi donelo dvostruku prednost - 12:2.

Skariolo je pokušao da nešto promeni uvođenjem Hodža i Hamiltona, ali sve je ostalo potpuno isto. Radenović je, na drugoj strani nastavio svoj mali šou, pa je svojom prvom trojkom, a i pogođenim šutem sa poludistance upisao devet svojih poena u prvoj deonici za rezultat 17:4.

Ogroman nalet izuzetno raspoloženih igrača Zvezde prekinuli su "rezervisti" Hodž i Hamilton vezanim poenima, ali je prednost i dalje bila sasvim pristojna.

U trenucima kada je domaćinu ponestajala energija u napadu, u igru su ušli Blažič i Dženkins, koji su do kraja deonice potpuno "ubili" protivnika. Slovenački reprezentativac je svojom prvom trojkom, uz pogođena dva bacanja uvećao prednost na 16 razlike, a 19 poena viška doneo je Dženkins trojkom u poslednjoj sekundi - 25:6.

Laboral je do dvocifrenog učinka stigla tek u 13. minutu utakmice, kada je Hamilton ubacio svoj sedmi uzastopni poen, odnosno prvu trojku na utakmici - 29:11.

Za razliku od katastrofalne prve četvrtine, igrači Kuće su se malo razigrali u drugom kvartalu i koševima Plajsa i Ortela prednost smanjili na "samo" 14 poena - 32:17. Ipak, Radonjić je nalet protivnika presekao tajm-autom, a posle dva i po minuta posta, Šilb zakucavanjem vraća Zvezdu u život.

Do kraja poluvremena crveno-beli su podigli nivo igre. Iako su imali malih problema oko organizacije napada, Serđo Skariolo je tehničkom greškom pogurao domaće ka ogromnoj prednosti pred nastavak utakmice...

Gosti su u nastavak utakmice ušli znatno angažovanije. Sada je Zvezda bila ta koja nije mogla da ubaci koš jako dugo vremena, što je rivalu dalo nadu da može da uhvati priključak. Kako su minuti prolazili tako je Laboral topio prednost. Hodž je trojkom načeo protivnika, Hamilton i Noćioni su nastavili, a Jelinek je sa pet vezanih poena umanjio zaostatak na jednocifreni broj - 47:38. 

Zvezda je u gotovo šest i po minuta uspela da ubaci samo dva poena, a ni tajm-auti i brze izmene nisu mnogo toga promenile. Domaćinu su falili serije lagane, lepršave igre, ponovo su usledili oni prazni, bezidejni minuti, dok je tim Serđa Skariola opustio ruku i maksimalno koristio "paniku" u protivničkim redovima. 

Crveno-beli su do kraja četvrtine nekako uspeli da izvuku situaciju i na poslednji mali odmor odu sa deset poena prednosti - 61:51. Iako je Laboral preko Kelatija i Ortela gotovo tvrdoglavo vršio pritisak, Zvezda je zahvaljujući Marjanoviću i raspoloženom Dženkinsu uspela da zaustavi napade rivala.

A onda kad je teško - Blažič! Slovenački internacionalac odlično je otvorio poslednjih deset minuta, vezao sedam poena i svom timu doneo 15 poena prednosti (68:53). Zajedno sa njim, Zvezda je zaigrala onako kako je igrala u većem delu prvog poluvremena, što je bilo od izuzetne važnosti. 

Laboral je do kraja utakmice pokušavao da dođe do šokantnog preokreta, ali nije uspeo. Minuti su prolazili, ništa bitnije se nije menjalo, a poslednjih nekoliko napada gosti su pokušali da reše šutevima sa distance, što im nije donelo željeni rezultat. S druge strane, Blažič je samo u poslednjoj deonici ubacio 14 poena i bukvalno sam odlučio pitanje pobednika. 

Na samom kraju utakmice prilike su dobili Rebić i Ristić.

-----------------------------

CRVENA ZVEZDA – LABORAL KUĆA 81:65 (25:6, 20:20, 16:25, 20:14)

Dvorana: Kombank arena
Gledalaca: 7.000
Sudije: Robert Lotermozer (Nemačka), Boris Šulga (Ukrajina), Panajotis Anastopulos (Grčka)

Crvena zvezda: Rebić, Cvetković, Lazić 2, Blažič 24 (4/4 za tri), Simonović 2, Marjanović 9 (9sk), Radenović 11 (8sk), Katić 8, Ristić, Nelson 7, Dženkins 11, Šilb 7

Laboral Kuća: Majnoldi 3, Noćioni 8 (6sk), Van Ostrum, Hanga, Hamilton 13 (6sk), Hodž 15, San Emeterio 6, Plajs 2, Ortel 6, Kelati 3, Jelinek 7, Bjelica 2

-----------------------------

(FOTO: Star Sport - Peđa Milosavljević)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvroligaKaha LaboralSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara