"Igrači Crvene zvezde slave pobedu u Atini"
"Igrači Crvene zvezde slave pobedu u Atini"

Zvezda je vratila Panatinaikos u život, sada je cilj - spustiti Zelene na zemlju

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.03.16. | 12:15

U redovima atinskog velikana nekoliko puta je istaknuto je kako je upravo poraz od ekipe Dejana Radonjića uneo novu energiju, jer ubrzo nakon toga sve je krenulo nabolje...

Igrači Crvene zvezde slave pobedu u Atini

Došlo je vreme za - konačni obračun Crvene zvezde i Panatinaikosa. Kombank Arena će od 20 časova biti borilište na kojem će snage odmeriti dva stara, ljuta rivala, poznanika koja se poslednje tri sezone redovno sreću u elitnom takmičenju i takmaca koja će pobedu u košarkaškom žarištu tražiti iz istog razloga - treće pozicije na tabeli i zaobilaženja CSKA u širokom luku (20.00, TV Sportklub). A sve to pod budnim okom prvog čoveka Evrolige - Đordija Bertomeua.

Izabrane vesti

(KVOTE ZA UTAKMICU POGLEDAJTE OVDE)

Od momenta kada je ekipa pod komandom Dejana Radonjića poslednji put savladala Zelene mnogo toga se promenilo u redovima atinskog velikana, a o tome možete čitati u raportu koji je iz Grčke pisao novinar sajta Sport 24, Aleksandros Trigas

Što se Crvene zvezde tiče, najvažniji detalj je da će aktuelni šampion Srbije i Jadranske lige meč dočekati u najjačem sastavu, a pomoć će pružiti i blizu 20.000 najvatrenijih navijača, koji će zajedničkim snagama pokušati da „uguše“ Panatinaikosov veliki uspon u formi, sa dvanaest uzastopnih pobeda, i dođu do najvažnijeg skalpa u dvoboju za četvrtfinale Evrolige.
"Panatinaikos se nalazi u odličnom momentu, izgradili su dobar tim, dobro se i pojačali u međuvremenu. Igraju na znatno boljem nivou u odnosu na prvu utakmicu koju smo odigrali protiv njih u Atini, ali i generalno u odnosu na kompletni prvi deo Top 16 faze. Potvrdili su svoj kvalitet nekim velikim pobedama – Efes, Unikaha, pa Fenerbahče, kojeg je malo ko uspeo do sada da savlada... U Malagi su odigrali jedan fantastičan meč i ubedljivo savladali dugogodišnjeg evroligaša. Panatinaikos se brzo profilisao u tim koji gotovo sigurno ide u četvrtfinale. Ne treba zaboraviti kakva igračka imena ima PAO, da tu ekipu sa klupe vodi selektor Srbije Aleksandar Đorđević, koji odlično poznaje naše igrače i njihove kvalitete", rekao je Dejan Radonjić u nedavnom intervjuu za MOZZART Sport. 

Trener Aleksandar Đorđević i njegovi učenici u nekoliko navrata napomenuli su da je upravo poraz od Crvene zvezde uneo novu energiju, jer je ubrzo nakon toga sve krenulo nabolje... Mada je PAO nakon neuspeha protiv crveno-belih doživeo još dva poraza, protiv Olimpijakosa i Lokomotive, baš nakon evroligaškog okršaja sa Zvezdom uprava kluba odlučila je da razbije kasu i napravi odlučujuće korake kako bi potpisala Eliota Vilijamsa i Markeza Hejnsa... I napravila odlične poteze. 

Upravo će njih dvojica, zajedno sa Kalatesom, Raduljicom, Gistom i Dijamantidisom, predstavljati napadačku lepezu Panatinaikosa u nameri da se sruši Crvena zvezda.  

Pred klubom sa Malog Kalemegdana je period najvećih izazova, a sve kreće upravo iz Kombank Arene i meča sa Panatinaikosom. Zato je veliki derbi desete runde Top 16 faze najvažniji za Zvezdu. Jer, ako uspešno preskoči prvi stepenik na putu do sreće ne samo da će se naći na pol poziciji za treće mesto na tabeli Grupe E, već će dobiti i ogroman vetar u leđa za početak plej-ofa Jadranske lige i duele koji slede protiv Cedevite.
"Čeka nas težak zadatak, ali nadam se da ćemo uspeti. Imamo armiju navijača koja će stajati iza nas i očekujem odličnu utakmicu. Svi smo svesni toga koliko je ovaj meč važan, zato ćemo učiniti sve da ostavimo srce na parketu", poručio je Stefan Jović.

Tokom poslednje tri godine Panatinaikos je odneo pobedu tri puta, a u poslednja dva navrata Crvena zvezda je bila bolja. Zvezdini navijači i dalje pamte trojku Jake Blažiča iz prošle sezone, ali i smirenu, taktički odlično potkovanu igru u Atini. Zato se nadaju da će upravo Crvena zvezda spustiti PAO na zemlju, kada je veća imala toliki uticaj u usponu atinskih Zelenih.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaPanatinaikosNik KalatesMajk CirbesKvinsi MilerEvroligaEliot VilijamsDimitris DijamantidisDejan RadonjićFK Crvena zvezdaAleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara