"Boban Marjanović, Marko Simonović i Deividas Gailijus"
"Boban Marjanović, Marko Simonović i Deividas Gailijus"

Zmajčeki imali pobedu u rukama, ali su Dženkinsovi planovi bili drugačiji!

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.10.13. | 18:45

Amerikanac polaganjem pet sekundi pre kraja doneo pobedu crveno-belima

Boban Marjanović, Marko Simonović i Deividas GailijusČetiri utakmice, tri pobede. Mada, ova poslednja došla je teškom mukom... Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su i treći uzastopni trijumf u ABA ligi, a tim sa Malog Kalemegdana slavio je posle vrlo dramatične završnice u Ljubljani protiv Olimpije sa 62:61. 

Očigledno je da izabranici Dejana Radonjića nisu mogli da u potpunosti da prebole poraz od Lokomotive u Areni, pa su u dvorani Stožice odigrali jednu jako lošu utakmicu. Ponovo je bilo ogromnih problema u organizaciji napada, dok je i u odbrani dosta škripalo. Košarkaši Olimpije donekle su koristili lošu formu rivala, ali nisu uspeli da ostanu hladne glave i overe prvu pobedu u sezoni. 

Izabrane vesti

Sve u svemu, jasno je da će crnogorski stručnjak morati još puno da radi kako bi ekipu naštelovao kako treba. Jer, ovakva igra Beograđa sigurno može da brine... Kapiten Simonović ponovo je bio neprimetan. Za 15 minuta uspeo je da uputi samo jedan šut ka košu, Radenović je meč završio bez poena, pa su ekipu bukvalno vodili Marjanović, Šilb i Dženkins.

Najefikasniji igrač kod crveno-belih bio je Šilb sa 16 poena, Marjanović je dodao po 15 skokova i poena, dok je heroj Dženkins ubacio devet, sve u drugom poluvremenu. Na drugoj strani Gailijus je ubacio 20 poena, Stivenson je postigao 14 (9sk), a 13 Joksimović

---------------------------------------------

OLIMPIJA – CRVENA ZVEZDA 61:62 (12:9, 21:19, 16:17, 12:17)

Dvorana: Stožice
Gledalaca: 2.000
Sudije: Sreten Radovanović, Petar Obradović, Josip Radojković

Olimpija: Rupnik, Marineli, Joksimović 13 (2/3 za tri, 5il), Brodnik, Salin 3, Gailijus 20 (3/6 za tri, 9sk), Bubnić, Vladović 2, Omić 4, Ogustus 5, Drobnjak, Stivenson 14 (9sk)

Crvena zvezda: Cvetković, Mitrović 3, Lazić, Blažič 10, Simonović, Marjanović 15 (15sk), Radenović, Katić 4, Tejić, Nelson 5 (2/9 za dva), Dženkins 9, Šilb 16 (5sk)

------------------------------------------

Tokom prvih deset minuta Olimpija je dobrom igrom u odbrani svela tim Zvezde na svega devet poena, dok je u drugom kvartalu situacija bila nešto bolja. Oba tima su tokom prvih 20 minuta igrala u serijama, a u takvom duelu bolje se snašao domaćin. Crveno-beli ponovo nisu igrali smisleno u ofanzivi, a ni odbrana nije bila ništa bolja. Domaćin je umeo da iskoristi svaku grešku protivnika, posebno Deividas Gailijus i Aleks Stivenson, koji su samouvereno vodili svoj tim protiv favorizovanih Beograđana. Pomenuti tandem ubacio je 23 od ukupno 33 poena u prvom poluvremenu, s tim što je Litvanac ubacio 15 (3/6 za tri), a Amerikanac osam.

Demarkus Nelson i Nebojša JoksimovićNa drugoj strani Šilb i Blažič ubacili su po sedam poena, a jako su falili koševi Simonovića i Dženkinsa, što je dosta uticalo da Zmajčeki odu na veliki odmor sa pet poena prednosti (33:28).

Ono što je takođe interesantno jeste da je domaćin bio bolji od rivala gotovo u svim statističkim parametrima u odnosu na Zvezdu, a prednost je iznosila samo pet razlike.

U nastavku utakmice viđene su minimalne promene u igri. Gosti su i dalje imali puno praznih minuta, ali su treću četvrtinu nekako uspeli da dobiju sa pola koša razlike. Kod Olimpije jedino su Stivenson i Joksimović imali neku značajniju ulogu, Gailijus je ostao na 15 poena. Blažič, Marjanović i Šilb vukli su svoj tim napred, ali Zvezda nikako nije uspevala da dođe do preokreta.

U poslednjih deset minuta Zvezda je konačno prelomila rezultat, ali posle dosta muke. Tim Dejana Radonjića stigao je do izjednačenja vezanim koševima Dženkinsa, ali je potom ponovo usledilo nekoliko minuta praznog hoda, što nikako nije išlo u prilog gostima. U poslednjih pet minuta ušlo se sa prednošću Olimpije rezultatom 55:53 posle novih poena Gailijusa. 

Do prvog vođstva u drugom poluvremenu crveno-beli su došli pred sam kraj utakmice, kada se Blejk Šilb nadovezao na poene Dženkinsa, pa je rezultat bio 60:59. Poenima Joksimovića sa linije slobodnih bacanja Olimpija je u poslednjih 60 sekundi ušla sa pola koša prednosti, a potom smo imali priliku da vidimo dva vrlo čudna napada. Prvo je Joksimović promašio zicer, da bi Nelson izgubio posed lopte i dao priliku domaćinu da overi pobedu.

Međutim, posle jednog izuzetno loše organizovanog napada do lopte je došao Dženkins, koji je pretrčao ceo teren, položio loptu kroz "šumu" ruku i postao heroj crveno-belih - 62:61!

ABA liga - 4. KOLO

Subota:

Budućnost - Cibona 79:72

Cedevita - MZT 77:67

Mega Vizura – Krka 78:74

Nedelja:

Olimpija - Crvena zvezda 61:62

Solnok - Široki 71:69

19.00: Igokea - Radnički

21.00: Partizan NIS - Zadar

(FOTO: Abaliga.com)


tagovi

blejk šilbFK Crvena zvezdaEvropaJadranska ligaJaka BlažićKK Crvena zvezdaNebojša JoksimovićOlimpija LjubljanaSlovenija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara