"Nenad Miljenović"
"Nenad Miljenović"

Zbog Miljenovića novi “sukobi“ Zvezde i Partizana?

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.06.13. | 08:15

Crveno-beli poslali tužbu FIBA zbog neizmirenih obaveza na osnovu obeštećenja prilikom prelaska reprezentativca Srbije iz FMP u redove šampiona Srbije

Nenad MiljenovićDa li su na pomolu nove netrpeljivosti na relaciji Crvene zvezde i Partizana? Po završetku minule sezone taman smo pomislili da nekoliko meseci nećemo slušati prepucavanja iz tabora naša dva najveća kluba, kad ono međutim...

Naime, prema informacijama do kojih je stigla ekipa televizije “SOS kanal“, a prenosi dnevni sportski list “Sport“, crveno-beli uputili su tužbu Košarkaškom arbitražnom tribunalu FIBA protiv Partizana zbog neizmirenih obaveza na osnovu obeštenja za Nenada Miljenovića, koji je leta 2011. godine stigao iz FMP u redove crno-belih.

Izabrane vesti

Ipak, ovo nije neka preterana novost, s obzirom da su još oktobra prošle godine iz Zvezde stizale “pretnje“ da će protiv večitog rivala biti podneta tužba.

Potraživanja crveno-belih bila su 75.000 evra, plusa 20 odsto na ime PDV, a rok za isplatu istekao je još 15. septembra prošle godine. Još tada je bilo naglašeno da će Zvezda, u skučaju kašnjenja isplate od 15 do 60 dana, tražiti Partizanu da isplati 100 evra po danu zakašnjenja, a da će veće prekoračenje sankcionisati sa 350 evra po danu. S obzirom da su svi rokovi odavno prošli, potraživanja Crvene zvezde za sada iznose više od 130.000 evra... A situacija u kojoj se šampion Srbije nalazi svakako mu ne dozvoljava nova nagomilana dugovanja.

Miroslav Raduljica, Raško Katić i Milan MačvanPodsetimo, do skoro je Partizan imao problema oko isplate dugova bivšim igračima, Miroslavom Raduljicom i Milanom Mačvanom, sa kojim je uprava našla “zajednički jezik“, a relativno skoro je na svetlost dana izašla i informacija da je Raško Katić podneo tužbu zbog neisplaćenih 140.000 evra.

Na nedavnoj vanrednoj konferenciji za štampu, koju je sazvao predsednik crno-belih, Predrag Danilović, rečeno je da su računi u blokadi, da klub proživljava najteže trenutke, kao i da je prvog čoveka šampiona Srbije “jako povredilo ponašanje pojedinih igrača“.

Ako Partizan ne bude uspeo da izmiri dugovanja uslediće zabrana registracije novih igrača sve dok dug ne bude izmiren.

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaJadranska ligaKK Crvena zvezdaKK PartizanNenad MiljenovićFK PartizanSrbijaSud za arbitražu u sportu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara