""
""

Vazura: Volim da nerviram menadžere! Dug Partizana 15.000.000 evra pada zbog Blekija, izgubljen „slučaj Živković“

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.06.17. | 11:30

Generalni direktor o finansijskoj situaciji u Humskoj 1

Jednu bitku dobio - drugu izgubio.

Partizan je pred Sudom za sportsku arbitražu sredinom proleća „ispeglao“ nesporazum sa UEFA i dobio mogućnost da se takmiči u Evropi naredne sezone, međutim, iz Lozane je nedavno stigla i neprijatna vest po crno-bele. Prema odluci KAS-a (Sud za arbitražu) dužni su da plate 2.500.000 evra kiparskom APOLON-u, oštećenom stranom u zamršenom „slučaju Andrija Živković“.

Izabrane vesti

Sve kao posledica komplikovanih odnosa započetih u predsedničkoj eri Dragana Đurića, jer je Partizan 2013. prodao deo ekonomska prava APOLON-u, obavezavši se da mladi vezista posle boravka u Humskoj 1 pređe na Kipar. Što je Živković odbio. Posle njegovog odlaska u Benfiku, usledila je tužba kluba iza kojeg stoji uticajan izraelski menadžer Pini Zahavi. Bezmalo godinu dana aktuelna uprava Parnog valjka je pokušala da popravi nepopravljivo, ali nije uspela da izvede klub iz problema u koje ga je uvukao Đurić.
Partizan posluje dobro, plate se redovno isplaćuju zaposlenima, a dugovi su na istom nivou zbog tužbe koju smo izgubili u vezi sa Andrijom Živkovićem. Dug je sad 15.000.000 evra. Uspeli smo da ga smanjimo, međutim, ponovo je podignut na tu sumu usled tužbe koji smo izgubili“, istakao je Miloš Vazura, generalni direktor Partizana, u izjavi za klupsku televiziju.

Prema njegovim rečima, to neće ugroziti život crno-belih. Posebeno ne u delikatnom trenutku kakav je početak prelaznog roka, jer u međuvremenu na naplatu stiže 5.100.000 evra od Fjorentine, usled zaključenog transfera Nikole Blekija Milenkovića.
„U julu nam stiže prvi deo novca od prodaje Milenkovića. Ono što sa sigurnošću mogu da kažem jeste da će uprava redano raditi da sačuvao ovaj šampionski tim. Niko od momaka koji su izneli teret prvenstva nije na prodaju. Ja malo i nerviram menadžere kad im kažem da niko nije na prodaju. Partizan ulazi finansijski stabilan u prelazni rok, ne mora da prodaje nikoga, osim ako ne dođe ponuda za nekog igrača o čemu ćemo se dogovarati sa sportskim sektorom“.

U međuvremenu, crno-beli su na pragu dogovora sa Ilijom Stolicom koji bi trebalo da naslednik Marka Nikolića na klupi, dogovoren je ostanak Miroslava Vulićevića, očekuju se novi ugovori za Bojana Ostojića, Filipa Kljajića i Nebojšu Kosovića, a čekaju se odgovori Evertona Luiza i Leonarda da Silve Soze na ponuđene uslove nove saradnje.
Probaćemo nemoguće - da zadržimo Leonarda. Na dobrom smo putu. Ono što je sigurno je da će Partizan imati novca da mirno prođe kvalifikacije za evropska takmičenja. Ako se kvalifikujemo, onda ćemo videti šta i kako, sve u u dogovoru sa trenerom i sportskim direktorom“, dodao je Miloš Vazura, koji se posle izlaska iz pritvora vratio redovnim obavezama u klubu.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Andrija ŽivkovićMiloš VazuraFK PartizanSrbijaSud za arbitražu u sportuSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara