"Duel Pečnika i Volkova"
"Duel Pečnika i Volkova"

KRAJ: Partizan - Crvena zvezda 1:0, golčina Drinčića (VIDEO)

Vreme čitanja: 8min | sub. 18.10.14. | 20:45

Bliži se početak 147. večitog derbija. Uz mozzartsport.com pratite sa nama zbivanja iz Humske

Duel Pečnika i Volkova

21.10 - Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović žali zbog neiskorišćenih šansi.
„Imali smo mlade igrače poput Jovića sa 16 i Ristića sa 19 godina, ali smo u prvom poluvremenu morali da vodimo sa dva gola razlike. Bili smo bolji u prvom poluvremenu, a posle je Partizan preuzeo inicijativu. Povukli smo se previše, okrenuli se dubinskim loptama i nismo uspostavili pas igru. Znali smo da Drinčić ima fenomenalan udarac i oni su bili bolji za taj jedan pogodak", rekao je Lalatović.

Izabrane vesti

21.05 - Strateg crno-belih Marko Nikolić bio je izuzetno zadovoljan pobedom svog tima.
"Pokazali smo da smo bolja ekipa od Zvezde, što se videlo i na terenu. Ne znam koja više pobeda u nizu, koji traje još od prošlog derbija. U četvrtak je Bešiktraš i idemo dalje", rekao je Nikolić.

20.59 - Kraj meča. Partizan je pobedio Zvezdu sa 1:0, zahvaljujući bombi Drinčića, tako da sada razlika iznosi četiri boda.

20.54 - Drinčić uz ovacije napusta teren. Šansu u finišu je dobio Marković.  

20.47 - Nova šansa za Škuletića i opet Rajković...

20.43 - Sada ćemo videti kakav odgovor će biti trenera Zvezde Nenada Lalatovića. U igru su ušli Katai i Avramovski.

20.41 - GOOOOOOL. Drinčić! Tobdžija Partizana je kao i prošli derbi pocepao mrežu Zvezde iz slobodnog udarca.

20.38 - Žuti karton za Lazića. Štoper Zvezde je, kao poslednji igrač, nepropisno zaustavio Lazovića na ivici kaznenog, ali se izvukao da ne dobije crveni. 

20.35 - Zicer za Škuletića i ništa. Ovo je već treća šansa za napadača Partizana iz koje je Rajković izašao kao pobednik. 

20.34 - Izmena u Partizanu: Saša Ilić je ustupio mesto mladom Pantiću.

20.32 - Volkov i Ristić dobijaju žuti karton zbog gurkanja u kaznenom prostoru Zvezde.

20.27 - Čim je krenula lopta sa terena dobra šansa za Partizan, ali Predrag Rajković fenomenalno reaguje na šut Škuletića. Odmah i prva izmena u timu Crvene zvezde. Đorđe Rakić menja mladog Luku Jovića.

20.24 - Ponovo prekid zbog još jedne bakljade na južnoj tribini. Ljute se crveno-beli na sudiju Mažića jer im je prekinuo naizgled preteću akciju.

20.22 - Luka Jović opet pokušava posle centaršuta Darka Lazovića. Lopta ide preko gola. Istina, bila je to veoma teška situacija.

20.16 - Ponovo preti Škuletić. Pobegao je Pavićeviću, ali nije uspeo da lepo zahvati centaršut Danka Lazovića.

20.15 - Probao je mladi Ristić sa skoro 30 metara. Nije to bilo opasno, ali ne menja utisak o odličnom debiju veziste Crvene zvezde.

20.11 - I opet neverovatna šansa za Partizan. Aut sa desne strane, lopta se nekako probila na drugu stativu, a onda je Branko Ilić sa šest metera poslao volej nebu pod oblake. 

20.10 - Velika prilika za Partizan! Zaleteo se Škuletić po levom krilu, imao je dosta prostora ispred sebe, ali je umesto da šutira sa nekih sedam metara iskosa pokušao da uposli Lazovića. Poslao mu je loptu iza leđa, Mijailović je stigao da otkloni opasnost. Mnogo bolje je morao Škuletić sada.

20.09 - Počelo je drugo poluvreme. Nema promena u sastavima. 

19.48 - Uvodni minuti meča pripali su crno-belima, ali su posle 20 minuta igre domaći izgubili sigurnost u pasu, pa je Zvezda preuzela inicijativu. Imali su crveno-beli izglednije prilike, ali se mladi Luka Jović nije snašao posle dva savršena dodavanja Miloša Bosančića. Na drugoj strani, pretio je Petar Škuletić pre svih, ali je dalekometni hitac Lazara Ćirkovića bio možda i najopasniji po gol Predraga Rajkovića. Pohvale zaslužuje i Petar Grbić, koji je zadavao velike glavobolje čuvarima na desnu krilu.

19.47 - Kraj prvog poluvremena!

19.45 - Pomalo komična situacija. Grbić je dobio duel sa Kovačevićem, ali je ga je zadnji vezni Zvezde sa zemlje uhvatio za nogu i sprečio da prodre. Zaslužio je Kovačević žuti karton, ali mu je Mažić progledao kroz prste.

19.43 - Konačno dobar nalet crno-belih posle 29 miuta uspavanke. Dobri prodori Grbića i Vulićevića, ali i loša ubacivanja. Potom i zahtev da Mažić sudi penal zbog navodnog povlačenja Mijailovića u duelu sa Grbićem. Na drugoj strani preti Pečnik, Lukač izbija loptu u korner.

19.40 - Ponovo preti Zvezda. Gavrić je proigrao Pečnika, ali ovaj nije uspeo da tešku loptu prihvati na grudi, pa je Lukač stigao da reaguje.

Luka Jović u akciji19.35 - Još jednom sjajna lopta razigranog Bosančića za Jovića i veoma loša reakcija 16-godišnjeg napadača Crvene zvezde koji je ponovo bio sam pred Milanom Lukačom. Pohvalno je, doduše, što se Jović kreće, ulazi u šanse. Veliki propust poslednje linije crno-belih u ovoj akciji.

19.33 - Žuti karton za Nenada Gavrića zbog udaranja Miroslava Vulićevića. Bek Partizana za sada lako izlazi na kraj sa Gavrićem

19.30 - Nešto mirniji period igre. Partizan je izgubio sigurnost u pasu. Već neko vreme potpuno nepovezana igra crno-belih.

19.24 - Kakva šansa za Crvenu zvezdu!!! Bosančić je povukao sjajnu kontru, na desnom krilu pronašao Lazovića, ovaj centrirao ka petercu, a Luka Jović sa šest metara iz prve tuče visoko preko gola. Sudiju su dozvolile da se igra nastavi, iako je utisak da je Jović bio u ofsajdu. Milimetri su odlučivali, pa je teško proceniti situaciju. U svakom slučaju, najbolja prilika na utakmici.

19.21 - Lopta uglavnom između dva kaznena prostora. Zvezda pokušava da probije po bokovima, ali nedostaje završni pas. Partizan opasniji pred protivničkim golom.

19.16 -  I odmah odgovor crno-belih! Prvo je Lazar Ćirković projektilom sa skoro 30 metara zagrejao dlanove Predraga Rajkovića da bi u nastavku Škuletić tukao iz okreta. Tik pored stative.

19.15 - Nekoliko dobrih poteza Bosančića, ali Zvezda i dalje bez prave šanse. Za prvih 16 minuta nema šuta u okvir gola. Ni Zvezdinog, ni Partizanovog.

19.12 - Danko Lazović na zemlji posle starta Darka Lazića. Svirana je prednost. Nastaviće meč napadač Partizana.

19.10 - Nastavljena je utakmica.

19.08 - Nema vetra, nikako da dim napusti stadion. Već nekih četiri minuta prekid.

19.05 - Kraći prekid zbog dimne zavese na južnoj tribini.

19.04 - Mihajlo Ristić sjajno do Mijailovića, ali za sada sigurna odbrana crno-belih. Škuletić najkonkretniji na drugom kraju terena. Već drugi put je opasno zapretio.

19.03 - Prvi opasniji pokušaj Crvene zvezde. Nejc Pečnik je izbacio Darka Lazovića na desnom krilu, ali bio je to slab centaršut. Ipak korner... I ništa dobro iz njega za crveno-bele.

19.01 - Veliki pritisak biće na Milošu Bosančiću, proizvodu Partizanove škole i velikom navijaču, sada i igraču Crvene zvezde.

19.00 - Već posle 34 sekundi igre prvi šut u okvir protivničkog gola. Oprobao se Petar Škuletić, ali sa nekih 17 metara tuče tik pored gola.

19.00 - Počelo je!!!

18.58 - Lepa koreografija i na južnoj tribini koja je sva u crno-beloj boji.

18.57 - Bakljada na severnoj tribini na kojoj su tradicionalno smešteni navijači Crvene zvezde. Sudija Milorad Mažić uskoro će odsvirati početak 147. večitog derbija.

18.52 - Veoma hrabra postava Nenada Lalatovića. Tri tinejdžera u startnih 11 - Rajković, Ristić i mlađani Jović. Iskustvo je na strani Partizana.

Poznate su startne postave Partizana i Crvene zvezde, iste one koje je najavio MOZZART Sport!

PARTIZAN: Lukač - Vulićević, Ćirković, Stanković, Volkov, B. Ilić, Drinčić, Grbić, S. Ilić - Lazović, Škuletić
Na klupi za rezerve su: Ž. Živković, N. Petrović, S. Marković, Ninković, A. Živković, Pantić, Kojić;

CRVENA ZVEZDA: Rajković – Pečnik, Pavićević, Lazić, Mijailović – Kovačević – Lazović, Ristić, Bosančić, Gavrić – Jović.
Rezerve: Kahriman, Planić, Rakić, Avramovski, Gogić, Katai, Despotović.

18.18 - Kada su na zagrevanje izašli sudija Mažić i njegovi pomoćnici sa Istoka se zaorilo "Hoćemo penal za Zvezdu!".

Prvi problemi na tribinama... Nadamo se i poslednji18.00 - Prvi manji incidenti u Humskoj. Navijači Crvene zvezde su sa severne uskočili na istočnu tribinu, krenuli su ka Jugu i upalili nekoliko baklji, ali su se posle intervencije Žandarmerije povukli i nije bilo većih nereda.

17.07 - Luka Jović, ukoliko dobije šansu kod trenera Nenada Lalatovića, postaće najmlađi akter 147. okršaja večitih rivala. Jović je rođen 23. decembra 1997. godine. 

17.02 - Što se tiče penala, Partizanu je poslednji put svirano pre 19 godina i to u 99. večitom derbiju, 18. marta 1995. Prethodni put su Zvezdi dosuđena čak dva, ali Miloš Ninković i Nikola Mijalović su se obrukali, odnosno Milan Lukač je postao junak odbranivši oba udarca sa 11 metara.   

16.52 - Kao što je poznato, 147. večiti derbi sudiće Milorad Mažić. Trenutno naš najbolji sudija delio je pravdu na šest prvenstvenih i dva kup meča. Kada je on bio na centru, Crvena zvezda je pobedila četiri puta, Partizan tri, a samo jednom je bilo nerešeno,  

16.43 - Ukoliko ste odlučili šta da igrate kvote možete pogledati OVDE.

16.21 - Policija uveliko zauzima svoja mesta oko stadiona... Biće ih između 2.000 i 3.000, dok je Partizan angažovao skoro 800 redara. Preduzete su sve mere da bi se sprečio bilo kakav incident. 

Policija

15.57 - Za pola sata otvoriće se kapije Partizana. Još jednom podsećamo da će biti zatvorene u 18.30. Posle toga neće moći niko da uđe na stadion u Humskoj.

15.50 - Da se podsetimo i nekih ranijih derbi mečeva. Onih koji su stvarali junake. Među strancima posebno se ističu Brazilci Kleo i Kadu, pa pročitajte šta su njih dvojica rekli za MOZZART Sport uoči 147. večitog derbija.

A potom se i podsetite zašto se navijači Partizana, odnosno Crvene zvezde, sa osmehom na licu sećaju njihovih susreta.

15.04 - Jasno je, dakle, težak izazov pre gostima. Ali, Nikola Mijailović najviše voli kada njegov tim unapred otpisuju.

14.50 - Jedan zanimljiv podatak pred utakmicu - napadači Partizana Petar Škuletić i Danko Lazović ove sezone postigli su više golova nego ceo tim Zvezde?! Škuletić priznaje: "Osećam se moćno".

14.25 - Što se tiče samog ambijenta u Humskoj, uprava Partizana apelovala je na fer i sportsko ponašanje kako imidž fudbalske Srbije u svetu ne bi bio dodatno pokvaren posle prekida utakmice sa Albanijom. Čini se da su i obe navijačke grupe na istoj talasnoj dužini i da će danas poslati lepu sliku u svet. A koliko će biti ljudi na stadionu? Do jutros otišlo je 17.000 ulaznica, ali će na tribinama sigurno biti mnogo veći broj ljudi.

14.20 - Za sve kvote posetite sajt mozzartbet.com.

14.17 – Crno-beli su više uspela imali i u okršaji sa ljutim rivalom od kada se fudbal igra u samostalnoj Srbiji. U 20 mečeva 10 pobeda Partizana i šest Crvene zvezde. Nešto više o tradiciji smo pripremili u specijalnom infografiku za kladioce.

14.15 – Osvrnuli smo se i na istoriju večitih derbija koji su se igrali u oktobru. Bilo ih je 24 – plus jedan nezavršeni iz 2000. godine – a Partizan je bio uspešniji.

14.12 – Najviše polemika u satima pred derbi svakako najviše izazivaju sastavi koje će treneri izvesti na teren. Prema saznanjima MOZZART Sporta Nikolić bi trebalo da se Zvezdi suprotstavi sa timom koji je igrao 0:0 protiv Totenhema, dok bi Lalatović mogao da šansu ukaže crveno-beloj deci.

14.08 – Važno obaveštenje i za navijače – kapije stadiona u Humskoj otvoriće se u 16.30, ali će biti zatvorene u 18.30. Posle toga neće biti moguć ulazak na tribine. Dakle, požurite.

14.05 – Za početak, da podsetimo šta su uoči utakmice rekli treneri obe ekipe Marko Nikolić i Nenad Lalatović. Ulogu favorita ni jedan ni drugi ne žele da prihvate.

14.00 - Dan za megdan! Partizan i Crvena zvezda će sa početkom u 19 sati 147. put ukrstiti koplja u prvenstvenom susretu. U devetom kolu Superlige crno-beli će pokušati da nastave savršen trijumfalni niz, dok će Zvezda uspeti da nadoknadi "kikseve" u susretima sa Napretkom i Voždovcem. Podelite svoje mišljenje sa nama i ostalim posetiocima portala MOZZART Sport. Šta mislite - kakav nas derbi očekuje? I što je najbitnije - ko dobija?

(FOTO: Action Images)


tagovi

147. večiti derbiFK Crvena zvezdaFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara