"Džimi Batler se vratio u formu"
"Džimi Batler se vratio u formu"

Uništenje Milvokija - 54 poena razlike! Čikago umalo oborio rekord plej-ofa! Sparsi i Klipersi idu u majstoricu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.05.15. | 08:45

Nijedan igrač Baksa nije uspeo da postigne više od osam poena, ali su se svi upisali u listu strelaca...

Džimi Batler se vratio u formu

Čikago ide dalje, majstorica će se igrati u velikom okršaju Klipersa i Sparsa! Bulsi su zadali konačni nokaut nemoćnim Baksima, koji su završili ovogodišnje potpuno učešće u plej-ofu, dok tim ekipa Doka Riversa uspela da se oporavi od šoka koji je Deandre Džordan priredio i ponovo izjednači rezultat u seriji, pa majstorica odlučiti ko ide dalje u polufinale Zapadne konferencije!

Izabrane vesti

Bulsi su umalo od dobijenog napravili veresiju, ali su na kraju pokazali da su ipak za klasu ispred učenika Džejsona Kida, koji su za kraj svoje plej-of priče doživeli pravu blamažu na svom terenu. Čikago je slavio pobedu od 54 razlike, a nijedan igrač Baksa nije uspeo da prebaci dvocifreni broj poena - 120:66 (34:16, 31:17, 26:29, 29:14)!

Posle nešto slabijih igara i dva vezana poraza očekivala se reakcija Bulsa, a izgleda da su igrači Toma Tibodoa bili rešeni da Baksima naplate sve, sa kamatom!

I umalo su na kraju stigli do rekordne pobede u doigravanjima! Čikago je ostao samo četiri poena „kratak“ od rekorda koji je Minesota postavila još davne 1956. godine, kada je savladala Sent Luis rezultatom 133:75.

Neverovatno, ali istinito, uprkos tome što je pitanje pobednika bilo rešeno vrlo rano, bilo je dosta intenziteta i tenzije, zbog kojih je je viđeno dosta grubih faulova i loših poteza. Janis Adetokunbo je nešto pre odlaska na veliki odmor uspeo da zaradi dva namerna faula, potom i isključenje zbog oštrog udarca nad Majkom Danlivijem, posle čega su kola krenula nizbrdo. Bez kočnica, pravo u propast. U drugom poluvremenu došlo je i do koškanja i na relaciji Danlivi – Majkl Karter Vilijams. Bek Čikaga mučki je udario Vilijamsa, posle čega je protivnik bacio Danlivija na parket, da bi potom prvi zaradio faul u napadu, a drugi tehničku grešku. Podsetimo, Danlivi je dve godine igrao za Bakse, pre nego što je u sezoni 2013/14 stigao u Čikago.

Danlivi meč je završio sa 20 poena, Pau Gasol je dao jedan manje, dok je Džimi Batler ubacio 16, a Derik Rouz 15 koševa, čime je svih pet startera Čikaga imalo dvocifren učinak. Koliko je Milvoki zapravo bio u napadačkoj dubiozi govori podatak da je Zaza Pašulija na kraju ima najviše poena, ali samo osam, a ekipa je imala katastrofalan procenat šuta iz igre – 25/76.

Čikago će u narednoj rundi plej-ofa igrati protiv Klivlenda, koji je sa 4:0 bio bolji od Bostona. 

Klipersi su uspeli da se oporave od šoka iz pete utakmice, kada je pobedu San Antoniju doneo Deandre Džordan nakon što je loptu ugurao u svoj koš četiri sekunde pre kraja i Sparsima pružio šansu da u San Antoniju obezbede prolaz dalje. Ali, tim Doka Riversa pokazao je mentalnu snagu i još jednom stigao do brejka, koji je jednu od najinteresantnijih i najneizvesnijih četvrtfinalnih serija odvelo u majstoricu – 102:96 (26:26, 25:25, 25:21, 26:24)!

A pobedu su izrežirali Blejk Grifin i Kris Pol. Jedan od najmoćnijih atleta današnjice meč je završio sa 26 poena i 12 skokova, dok je možda i najbolji plejmejker lige ubacio 19 poena i podelio čak 15 asistencija i tako anulirao učinak Marka Belinelija i Borisa Diaoa, koji su ubacili 23, odnosno 17 poena.

Ono što je Sparsima ponovo jako nedostajalo je raspoloženi Toni Parker. Jedan od najboljih evropskih asova u NBA ligi ponovo je odigrao utakmicu ispod očekivanja, bar u košgeterskom smislu, pošto je ubacio samo osam poena za 30 minuta igre, a na to je dodao sedam asistencija i četiri skoka. A kada se na to prikači i loše šutersko veče Manua Đinobilija (1/6 iz igre), razlika je još i bila izuzetno mala.

Belineli je umalo doneo potpuni preokret pošto je na 80 sekundi pre kraja utakmice pogodio trojku i tako umanjio zaostatak na samo dva poena (98:96). Ali, Džamal Kroford i Blejk Grifin bili su nepogrešivi sa linije penala i stavili tačku na treću pobedu.

Interesantno, Klipersi nikada nisu slavili u seriji kada su gubili rezultatom 3:2.

NBA - REZULTATI

Milvoki - Čikago 66:120
/Pašulija 8 - Danlivi 20/

San Antonio - LA Klipers 96:102
/Belineli 23 - Grifin 26/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Pau GasolNBA ligaMajkl Karter-VilijamsMajk DanliviDžimi BatlerČikago Buls

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara