"Slavlje fudbalera Rostova"
"Slavlje fudbalera Rostova"

Ubitačne kontre Rostova: Poloz i Dumbija ukočili Lokomotivu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.10.15. | 19:22

Drugoplasirani tim ruskog šampionata propustio lepu šansu da se trijumfom približi lideru CSKA na samo tri boda. Škuletić bez učinka od ulaska s klupe

Slavlje fudbalera Rostova

Lokomotiva propustila priliku da se na krilima kiksa CSKA protiv Tereka (0:0) približi gradskom rivalu na samo tri boda na tabeli. Rostov joj je očitao lekciju, odneo sva tri boda iz Moskve (2:0) i pokazao da je evropski san vrlo realan za sjajnu ekipu Kurbana Berdijeva

Izabrane vesti

Lokomotiva je imala više od igre u prvom delu. Rostov se uglavnom branio i pokušavao iz kontre, ali nismo videli neke konkretne prilike. Istina, Moskovljani su stigli do gola preko tamnoputog Oumara Nijasea, ali je njegov pogodak glavom u 19. minutu poništen zbog faula u napadu. 

Pripretila je Lokomotiva i preko Samedova u 21, zatim i preko Šiškina u 28. ali se u nekoliko navrata istakao i sjajni štoper gostiju Bastos, koji je sprečio prednost domaćina.

Ekipa Kurbana Berdijeva počela je da preti sve ofanzivinije u nastavku, a nakon sjajne kombinacije u 57. minutu, Bukarov je lepo ostavio loptu Dimitriju Polozu, koji je sjajnim udarcem sa nekih desetak metara pogodio gornji levi ugao Lokomotive za 0:1. Bila je to osveta fudbalera koji je ponikao u redovima moskovskih Železničara.

Pokušala je Lokomotiva da dođe do izjednačenja, napadala je, ali sem jedne gužve kada je probao Nijase glavom nisu stvorili ozbiljniju priliku. Na drugoj strani, posle sjajne kontre rezervista Rostova Bajramjan je mogao da povisi na 2:0, ali je za malo bio neprecizan.

U poslednjih petnaestak minuta, trener domaćih je sve karte bacio na napad, na teren je poslao i srpskog reprezentativca Petra Škuletića, ali bez konkretnog rezultata. Nekoliko nepreciznih udaraca na gol Rostova, bilo je sve što smo videli od strane domaćina, a nakon još jedne sjajne kontre gostiju u 85. rezervista Musa Dumbija (nije Sejdu iz CSKA) matirao je golmana Lokomotive i postavio konačnih i zasluženih 0:2.

PREMIJER LIGA – 13. KOLO

Petak:

Ufa - Krila Sovjetov 1:0 (0:0)
/Alikin 79/

Subota:

Ural - Amkar 3:1 (1:0)
/Fontanelo 6, Sapeta 65, Manučarjan 90+3 - Salugin 61/

Mordovija - Kubanj 1:1 (0:0)
/Lutsenko 59 - Balde 63/

Zenit - Anži 5:1 (1:0)
/Dzjuba 7, 67, Vicel 55, Šatov 73, Hulk 85 - Maksimov 48/

Dinamo Moskva - Spartak Moskva 2:3 (1:1)
/Kokorin 17, Pogrebnjak 67 – Promes 22 i 90, Davidov 70/

Krasnodar – Rubin 2:1 (2:1)
/Ari 16, 24 – Kanunikov 21/ 

Terek - CSKA Moskva 0:0

Ponedeljak:

Lokomotiva – Rostov 0:2 (0:0)
/Poloz 57, Dumbija 85/

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Screenshot)


tagovi

RostovPremijer ligaPetar ŠkuletićMusa DumbijaLokomotiva MoskvaKurban Berdijev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara