"Meleg"
"Meleg"

U19: Meleg odveo Srbiju u polufinale

Vreme čitanja: 1min | uto. 23.07.13. | 19:21

Mitrović u 74. minutu asistirao budućoj zvezdi Ajaksa za minimalnu pobedu nad Gruzijom

MelegZahvaljujući golu Dejana Melega u 74. minutu, omladinska reprezentacija Srbije pobedila je nezgodne vršnjake iz Gruzije sa 1:0 i tako obezbedila plasman u polufinale Evropskog prvenstva koje se održava u Litvaniji.

Prvo poluvreme bilo je egal, obe reprezentacije imale su podjednako šanse, a onda su Orlići u nastavku igre polako preuzimali konce igre u svoje ruke. Trenutak odluke zbio se u 74. minutu, kada je Mitrović asistirao velikoj nadi Ajaksa Melegu za gol i, kako se ispostavilo, osvajanje sva tri zlatna boda. Izabranici Ljubinka Drulovića imali su dosta sreće u finišu meča, tačnije u 88. minutu, kada je najopasniji igrač Gruzije Arabuli iz slobodnog udarca pogodio okvir gola.  

Srbiji je do kraja takmičenja u B grupi ostao još meč sa Francuskom, a posle toga biće poznato s kim će se ukrstiti iz A grupe – Holandijom ili Španijom?  

SRBIJA - GRUZIJA 1:0 (0:0)

Strelci: Meleg u 74. minutu
Stadion: Marijampolje
Gledalaca: 2.000
Sudija: Orel Grinfeld (Izrael)
Žuti kartoni: Mitrović, Maksimović, Luković, Veljković, Antić, Filipović (Srbija), Markozašvili, Samušija (Gruzija).

SRBIJA: Rajković, Golubović, Veljković, Filipović, Antić, Maksimović, Milinković-Savić, Pavlovski (od 62. Meleg), Đurđević (od 88. Ožegović), Luković, Mitrović.

GRUZIJA: Tebidze, Dvali, Sandokadze, Čanturija, Mitivlišvili, Cnobiladze, Endeladze (od 63. Ubilava), Pantsulaja, Markozašvili (od 70. Kačarava), Zivzivadze (od 46. Samušija), Arabuli.

Izabrane vesti

(FOTO: MN Press)


tagovi

Dejan MelegEvropaEvropsko prvenstvo U19Litvanijareprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara