""
""

U klubovima se utapa u prosek, u reprezentaciji je Mesi lično! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.10.15. | 17:21

Eduardo Vargas potpuno drugi igrač kada igra za nacionalni tim

U Napulj je stigao na zimu 2011. godine kao jedan od najvećih talenata čileanskog fudbala, ali do dan danas nije uspeo to da potvrdi na terenu. Eduardo Vargas se u protekle tri i po godine pošteno potrudio da razočara navijače na San Paolu, Areni u Gremiju, Mestalji i Loftus Roudu, gde je igrao na pozajmicama, a ništa se drastičnije nije promenilo ni ove jeseni u dresu Hofenhajma. Ipak, iako je u svakom klubu na Starom kontinentu za koji je igrao uspeo da se utopi u prosečnost ostatka ekipe, u nacionalnom timu igra kao Lionel Mesi lično.

Izabrane vesti

Popularni Edu, Vargitas, Genio Azul ili Turbomen kada obuče dres Čilea kao da se pretvori u nacionalnog superheroja, do sada je odigrao 48 utakmica i postigao 25 golova, a glavni adut je selekcije Horhea Sampaolija i na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Vargas je protekle noći na Nacionalnom stadionu u Limi zajedno sa Aleksisom Sančezom presudio Peruu (3:4), što mu je ukupno treći gol u prva dva kvalifikaciona meča. Upravo Vargas i Sančez sa po tri pogotka drže vodeću poiciju liste strelaca, a ako nastave u istom ritmu mogli bi znatno ranije nego što se očekuje da obezbede vizu za Rusiju.

Fenomenalni krilni vezista za nacionalni tim je debitovao još petog novembra 2009. godine sa punih 20. godina u pobedi protiv Paravgaja od 2:1, dok je prvi od ukupno 25 golova postigao drugog septembra 2011. godine u prijateljskoj utakmici protiv Španije.

Sa druge strane u Evropi, u dresovima Napolija, Valensije, Kvins Park Rendžersa i Hofenhajma ukupno 63 prvenstvena meča i svega osam golova.

Problem za koji ni najbolji treneri današnjice nemaju pravo objašnjenje.

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalEvropaEduardo VargasČile

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara