""
""

To ni Džordan nije radio - Batlerovo poluvreme iz snova! Jokić umalo dabl-dabl (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.01.16. | 08:29

Pao je i klupski rekord u Čikagu koji je držao Leteći

Vanserijska partija Džimija Batlera u pobedi Čikaga u Torontu je obeležila veče u NBA ligi. Šuter Bulsa je odigrao najbolje poluvreme u istoriji kluba i bio najzaslužniji za tesnu pobedu u Kanadi.

Izabrane vesti

Postigao je 42 poena, ali čak 40 u drugom poluvremenu čime je srušio klupski rekord koji je držao Majkl Džordan. Najviše to je leteći ubacio za Bulse u jednom poluvremenu je bilo 39 poena protiv Milvokija 1988. godine.

Neverovatan je bio Batler u poslednje dve četvrtine. Posle samo dva poena (šut 1/4) u prvom poluvremenu ništa nije nagoveštavalo takvu eksploziju momka rođenog u Terksasu. A onda je u stilu svojih zemljaka isukao revolvere i počeo da rešeta. Šutirao je fenomenalnih 14/19 iz igre, pogađao iz neverovatnih pozicija i bio nerešiva enigma za odbranu Reptorsa. Upravo je jedna Batlerova čudesna trojka na 30 sekundi pre kraja prelomila pitanje pobednika iako su Reptorsi imali šuteve za pobedu, ali je prvo Gasol bio dobar u odbrani, da bi potom Derozan promašio poslednju šansu. Vredi istaći i Gasolov učinak sa 19 poena i 13 skokova. Na drugoj strani je Derozan ubacio 24 poena, a Lauri dva manje.

U senci Batlerove simultanke u Torintu, ostala je is sjajna partija Arona Aflala koji je blistao u trijumfu Njujorka nad Atlantom. Bek Niksa je bio gotovo savršen i sve mu je polazilo za rukom. Dao je 28 poena, šutirao sjajnih 14/17 iz igre, a za tri poena čak 7/8 i odigrao meč sezone. Aflalo je prosto talija za Nikse. Imaju skor 8:2 kada on postigne 15 i više poena.

Srpski centar Nikola Jokić je opet dobio prednost u petorci Denver Nagetsa i ostavio više nego solidan utisak u porazu na domaćem terenu od Portlanda. Blejzersi su podigli formu i ovo im je bio četvrti trijumf u poslednjih pet mečeva, a sa 25 poena i sedam asistencija pobedu je skrojio Si-Džej Mekolum, uz podršku Džeralda Hendersona (19 poena). Jokić je za 22 minuta na parketu umalo ostvario dabl-dabl učinak pošto je završio utakmicu sa devet poena i 10 asistencija. Imao je po dve asistencije i ukradene lopte, iz igre je šutirao 3/8, a sa linije penala 3/4. Nagetsima nije pomogli ni 29 poena Danila Galinarija.

Bez Kobija Brajanta koji je propustio drugi meč zaredom zbog povrede ramena, Lejkersi su uz partiju sezone Lua Vilijamsa deklasirali Feniks 97:77. Vilijams je ubacio 30 poena i bio ubedljivo najbolji pojedinac utakmice, a gosti su čak i ublažili poraz s obzirom da su uoči poslednje četvrtine gubili 30 poena razlike.

Bez ikakvih problema košarkaši Majamija su rutinski slavili u Vašingtonu koji je imao samo devet igrača na raspolaganju. Presudila je druga četvrtina koju je Majami dobio 25:7, a Vašington je u tom periodu promašio 20 od 22 šuta. Kris Boš je ubacio 23 poena, a ispratio ga je Goran Dragić sa 18. Na drugoj strani je najefikasniji bio Džon Vol sa samo 14 poena i očajnim procentom šuta - 6/21. Na kraju, Vizardsi su postigli najmanji broj poena u sezoni uz očajnih 34 odsto šuta.

NBA - rezultati

Njujork - Atlanta 111:97
/Aflalo 38 - Milsap 19/

Toronto - Čikago 113:115
/Derozan 24 - Batler 42/

LA Lejkers - Feniks 97:77
/Vilijams 30 - Najt 25/

Denver - Portland 106:112
/Galinari 29 - Mekolum 25/

Vašington - Majami 75:97
/Vol 14 - Boš 23/

(FOTO: Action images)


tagovi

Njujork NiksNikola JokićNBA ligaMajkl DžordanDžimi BatlerDenver NagetsČikago BulsAron Aflalo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara