"Dominik Tim"
"Dominik Tim"

Tim bolji od Simona, pala Pliškova!

Vreme čitanja: 1min | čet. 06.07.17. | 19:11

Mladi Austrijanac nakon četiri seta borbe sa Francuzom u trećem kolu Vimbldona. U ženskom delu žreba izgubila glavna favoritkinja

Dominik TimDominik Tim je uspeo da se izbori sa jednim od "najnapornijih" tensiera sveta, Žilom Simonom, dok je prav favoritkinja ovog izdanja Vimbldona, Karolina Pliškova poklekla u drugom kolu.  Talentovanom Austrijancu je za trijumf trebalo četiri seta, ali je ipak uspeo da se probije u treće kolo Vimbldona preokretom i pobedom rezultatom 5:7, 6:4, 6:2, i 6:4.

Tim nije blistao u meču sa iskusnim Francuzom, ali je i pored toga prigrabio pobedu, što pokazuje da je sasatvljen od šampionskog kova. Njegov naredni protivnik je bolji iz susreta između Amerikanca Džereda Donaldsona i Italijana  Paola Lorenija, 32. nosioca Vimbldona.

Izabrane vesti

Pliškova (levo) čestita RibarikovojU ženskom delu žreba dogodilo se veliko iznenađenje pošto je ispala po mnogima prva favoritkinja turnira, Karolina Pliškova koju je savladala Magdalena Ribarikova. Slovakinja je slavila sa 3:6, 7:5, 6:2, a naredna protivnica će joj biti Ukrajinka Lesija Curenko.

(foto: Action Images)


tagovi

Dominik TimEngleskaEvropaKarolina PliškovaVimbldonŽil Simon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara