""
""

Tata Martino: Navijači Atletika? Ovo je teniska publika! Neka odu u Argentinu da vide kako se navija!

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.04.14. | 00:04

Trener Barselone teško podneo poraz od Atletika i poslao otrovnu strelicu na račun publike na Visente Kalderonu

Teško su u Barseloni podneli eliminaciju od Atletika. O tome svedoče i izjave Barsonog trenera tate Martina posle meča koji je nije odao priznanje Atletiku iako su Madriđani mogli da slave i ubeedljivije. Martin je istako da su ekipe igrale na pribličnom nivou i da je Barsa mogla da prođe.
“Barselona je pokazala svoje pravo lice, igrali smo na isti način kao i u prethodnih deset godina, ali ovoga puta to nije bilo dovoljno za uspeh. Razlika u ovom meču je napravljena u prvih 20 minuta meča, kada su oni iskoristili svoje šanse, a mi nismo svoje. Početak meča je protekao baš onako kako je Atletiko planirao. Duge lopte, pokušaji iz “druge šanse”, odbijene lopte… Nije da nismo imali inteziteta u igri, ali jednostavno nismo imali ideju kako da povežemo četiri, pet pasova.  Ipak, očekivali smo da preuzmemo kontrolu na terenu i da sprečimo njihove šanse što smo u jednom momentu i uspeli. Sančeza nisam uveo ranije jer smo morali da “razvučemo” rivala što šire na sredini terena kako bi otvorili prostor Mesiju, Inijesti ili Nejmaru. Bilo nam je potrebnije da igramo šire… Ništa se nije mnogo razlikovalo u odnosu na prethodna četiri meča koje smo igrali protiv njih. Taktike su bile iste. Jednostavno, oni su nas danas fizički nadjačali. Ništa drugačiju partiju ne očekujem ni u poslednjem kolu Primere. Osim ukoliko mi prvi povedemo.”

Izabrane vesti

Situaciju da Mesi ni u petom uzastopnom meču nije postigao gol protiv Atletika, Martino je objasnio.
“Nismo mnogo forsirali igru po desnom krilu jer smo želeli da mu ostavimo priliku da se nađe u situacijama jedan na jedan. Više smo u igri tražili Seska Fabregasa koji je igrao “lažnu devetku” i otvarao prostor Mesiju. Leo je imao dve prilike, ali lopta nije htela da uđe u gol.”

Ono što će posebno navijači Atletika zameriti Martinu je njegov komentar atmosfere na Kalderonu.
“S obzirom odakle ja dolazim, ovo je bila teniska atomsfera za mene. Bio sam na mnogim stadionima sa boljom atmosferom, a u Evropi sam slušao priče o atomsferama u Glazgovu ili Mančesteru. Dovoljno je samo da pomenem navijače Boke, Rivera, Njuelsa… Možda bi navijači Atletika mogli da otputuju u Argentinu da vide kako se navija.” 

(FOTO: Action images)


tagovi

Tata MartinoŠpanijaPrimeraLiga šampionaEvropaAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara