"Stojiljković prima čestitke"
"Stojiljković prima čestitke"

Supermen Stojiljković doneo Bragi četvrtfinale, Sevilja završila posao za deset minuta (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.03.16. | 23:00

Portugalski tim savladao slavni Fenerbahče sa 4:1 i eliminisao ga iz Lige Evrope. Dortmund i Šahtjor bez greške na gostovanjima

Stojiljković prima čestitke

Braga slavi Nikolu Stojiljkovića!

Izabrane vesti

Novopečeni reprezentativac Srbije pokazao je večeras da poziv u nacionalni tim nije slučajnost, tako što je golom odveo Bragu u četvrtfinale Lige Evrope. Veliki Fenerbahče pao je u legendarnom portugalskom Kamenolomu - 4:1 (1:1), a treći pogodak za domaćina, koji je značio i plasman u sledeću fazu, nakon asistencije glavom Pedra Santosa, postigao je upravo bivši napadač Čukaričkog.

Sjajno je Stojiljković raspalio po lopti sa ivice peterca, golman Demirel nije imao šanse da odbrani ovaj šut, koji je Bragi doneo plasman u završnicu takmičenja u kojoj joj je trofej već izmakao u finalu 2011. godine.

Bilo je ovo sjajno veče za potuglaski tim, a pomračenje gostiju iz Istanbula nagovestio je Egipćanin Hasan koji je pogodio metu u 11. minutu. Fenerbahče je dva puta zapretio pre nego što je izjednačio. Probali su Van Persi i Potuk, ali nisu bili uspešni, ali je ovaj drugi u samoj završnici prvog dela ipak matirao Mateusa za 1:1.

Posle pauze, Braga je krenula na sve ili ništa, hrvatski arbitar Bebek isključio je zbog protesta trenera gostiju Pereiru i to je bio početak kraja Fenerbahčea. Onda je došao 69. minut, Mehmed Topal je igrao rukom u šesnaestercu, dobio drugi žuti karton, a najstrožu kaznu iskoristio je Žosue koji je vratio nadu Bragi pogotkom za 2:1. Nije prošlo ni pet minuta, a naš Stojiljković je doneo neopisivo slavlje, a tačku na ubedljiv trijumf Brage sa igračem više stavio je Rafa Silva koji se u 83. minutu prošetao do gola Fenera za velikih 4:1.

Turci, naravno, nisu lako podneli poraz pa su meč završili sa čak tri igrača manje, jer su uz Topala u finišu utakmice crvene kartone dobili Potuk i Volkan Šen. Hteli su čak i da se obračunaju sa hrvatskim arbitrom, pa će i disciplinski organi UEFA imati dosta posla narednih dana.

Aktuelni pobednik Lige Evrope Sevilja upotpunila je odlično veče za španske timove u ovom takmičenju i postala treći tim iz Primere koji je obezbedio prolaz u četvrtfinale.

Prepuni stadion "Ramon Sančez Pishuan" video je večeras fantastičan blickrig ekipe Unija Emerija, koja je za samo deset minuta u finišu prvog poluvremena slomila otpor Bazela - 3:0 (3:0). Adil Rami u 35, i Kevin Gameiro u 44. i 45. minutu odlučili su ovaj meč koji je bio samo puko odrađivanje posla za andaluzijski tim u nastavku.

Lagan je bio i revanš na Vajt Hart Lejnu između Totenhema i Dortmunda u kojem su Milioneri opet slavili - 2:1 (1:0).

Blistao je dvostruki strelac Pjer Emerik Obamejan koji je postigao posebno lep prvi gol za goste u 24. minutu, a u 74. utešan pogodak za Pevce postigao je Korejac Son zahvaljujući katastrofalnom kiksu srpskog internacionalca Nevena Subotića.

Šahtjor nije imao problema u Briselu gde je i u revanšu savladao Anderleht sa 1:0 pogotkom Edarda da Silve u trećem minutu nadoknade vremena.

LIGA EVROPE - OSMINA FINALA (REVANŠI):

Anderleht - Šahtjor 0:1 (0:0) - prvi meč 1:3
/Eduardo 90+3/

Braga - Fenerbahče 4:1 (1:1) - prvi meč 0:1
/Hasan 11, Žosue 69 penal, Stojiljković 74, Silva 83 - Potuk 45+3/

Mančester Junajted - Liverpul 1:1 (1:1) - prvi meč 0:2
/Marsijal 32. penal - Kutinjo 45/

Sevilja - Bazel 3:0 (3:0) - prvi meč 0:0
/Rami 35, Gameiro 44, 45/

Totenhem - Dortmund 1:2 (0:1) - prvi meč 0:3
/Son 74 - Obamejan 24, 71/

Lacio - Sparta 0:3 (0:3) - prvi meč 1:1
/Dokal 10, Krejči 12, Julis 44/

Valensija - Bilbao 2:1 (2:0) - prvi meč 0:1
/Mina 13, Santos 37 - Aduric 74/

Leverkuzen - Viljareal 0:0 - prvi meč 0:2

(FOTO: Action Images)


tagovi

SeviljaNikola StojiljkovićLiga EvropeKevin GameiroFenerbahčeBragaBazelAdil Rami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara