"Štimac"
"Štimac"

ŠTIMCU PRESELA SRBIJA: Kritičare nabijem na onu stvar!

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.09.13. | 08:56

"Ako pitate hoću li podneti ostavku - hoću đavola!", poručio je selektor Hrvatske

ŠtimacSelektor Hrvatske Igor Štimac provukao se na “Marakani”, ali ne i kod medija u lijepoj njihovoj. Kolege iz Hrvatske osuli su drvlje i kamenje na Štimca zbog taktike usled čega su strepeli od Orlova gotovo svih 90 i kusur minuta.
“Povukli smo se deset metara previše. Gurao sam ih napred. Ne samo ja, svi. Ajde zovite Srebrića, bio je na sastanku, neka potvrdi šta sam rekao da treba da se radi”, pravdao se na početku Štimac, prenosi 24sata.hr, a kako je razgovor tekao dalje polako je gubio na bontonu.
“Rezultat me manje zanima, mi smo svoj rezultat ostvarili u Beogradu. A one koji će ocenjivati mene kao trenera po rezultatima iz tih utakmica nabijem na jednu stvar. Važne su mi one dve kasnije (Belgija i Škotska). Neću srljati po ceni da umanjim izglede u baražu. Pa postoje prioriteti. Bićemo sigurno nosioci, možemo u najgorem slučaju biti na 11. mestu tabele FIFA. Po novom proračunu trebalo bi da budemo deveti, preskaču nas Grčka i Belgija, a mi opet idemo ispred Portugala”.

Štimcu nije prijali konstatacija iz Hrvatskog dragovoljca kako imaju igrače za reprezentaciju.
“Dobro se zna u kojim su klubovima igrači za reprezentaciju. A njima u Sigetu se poserem u usta", vulgarn je bio Štimac koji je došao u situaciju da mu uspeh na klupi Hrvatske zavisi o baraža.
“Ne brinite se za mene. Ja imam izbora gde da radim, ali obožavam da živim u Hrvatskoj. Nećete vi definisati kakav sam trener niti hrvatska javnost, nego to kakve ću ponude imati i koga ću voditi. Pitanje je što znači biti uspešan u kvalifikacijama. Čime se to meri. Koji su to parametric? Ako pitate hoću li podneti ostavku - hoću đavola!"

(FOTO: Action images)

Izabrane vesti


tagovi

EvropaHrvatskaIgor ŠtimacKvalifikacije za SP 2014reprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara