Sead Malićević i Almami Moreira
Sead Malićević i Almami Moreira

Smena u Partizanu: Ceh platio – doktor!? Sead Malićević na mestu uspeha

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.03.19. | 09:35

Ilija Rosić prekomandovan u Teleoptik, dugogodišnji kuvar sam otišao

Od svih problema s kojima se ove sezone suočio Partizan najveći ispade – lekar!? Dr Ilija Rosić nije više član stručnog štaba crno-belih, posle odluke klupskog vrha da ga na toj funkciji zameni dr Sead Malićević, koji se posle devet godina vratio u Humsku 1.

Odluka je realizovana dan posle poraza od Radničkog, pošto je branilac Kupa Srbije ostao na -18 u odnosu na Crvenu zvezdu i čak -11 kad je reč o Nišlijama. Na Topčiderskom brdu su procenili da je vreme za rokadu na mestu odgovornog lica za brigu o zdravlju fudbalera i indirektno krivicu za stanje nekih od povređenih igrača svalili na pleća doktora. Podsetimo, van stroja su Svetozar Marković (operisao ligamente kolena) i Musa Ndžai (ne zna se tačno šta ga trenutno muči), a dugo su se od povreda Ahilovih tetiva, zarađenih u uvodnom delu priprema zbog menjanja podloga oporavljali Danilo Pantić i Đorđe Ivanović, zbog čega nisu mogli da igraju u prva tri kola drugog dela prvenstva.
Razočaran sam prognozama koje su govorile da njihove povrede neće predstavljati ozbiljniji problem, pa se kasnije sve prolongiralo. Sada smo zbog toga u teškoj situaciji“, nije bilo pravo sportskom direktoru Ivici Ilijevu kad je čuo da neki od projektovanih nosilaca igre ne mogu na teren od prvog prolećnog kola.

Izabrane vesti

Ilija Rosić je tako posle četiri titule i tri kupa, koliko je osvojio za crno-belima raspoređen na mesto lekara prvog tima Partizanove filijale, Teleoptika, a u medicinski blok vratio se Sead Malićević. Reč je o nekadašnjem članu stručnog štaba ekipe iz Humske 1, gde je radio od oktobra 2003, bio učesnik obe Lige šampiona, jednog prezimljavanja u Evropi, baš u vreme igračkih dana Zorana Bate Mirkovića, sve do 2011. kad je posle nesuglasica sa čelnicima oko načina lečenja pojedinih fudbalera napustio klub.

U međuvremenu se posvetio privatnom biznisu, uz napomenu da je 2013. u kratkom periodu bio predsednik Novog Pazara. U Partizanu je, takođe, bio izuzetno uspešan, te je osvojio četiri titule i dva kupa, uz dve Lige šampiona. Samo da i njemu ne zamere da je kriv za – povrede!?

Iz Partizana još jedan vest. Ovoga puta, bez oznake "iznenađujuća". Dogogodišnji kuvar u Sportskom centru "Zemunelo", Uroš Krompić, napustio je crno-bele posle bezmalo dve decenije saradnje. Njemu je 1. marta istekao ugovor i nije, kako su pojedini mediji preneli, dobio otkaz, već je odlučio da potraži nove izazove u životu. 

FOTO: MN Press


tagovi

FK PartizanIlija RosićSead Malićević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara