"Serhio Aguero"
"Serhio Aguero"

Siti je pobedio, ali niko na Etihadu nije slavio: Aguero u suzama napustio teren zbog povrede (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.12.14. | 20:20

Jaja Ture sa bele tačke doneo trijumf protiv Evertona, Čelsi Građanima beži samo tri boda

Serhio AgueroPre samo nekoliko kola Čelsi je delovao nedostižan na vrhu Premijer lige, ali je Mančester Siti pobedom nad Evertonom – 1:0  prišao na samo tri boda razlike, mada su Građani doživeli peh veći od bilo kog remija ili poraza u ligi – povredio se Serhio Aguero.

Najbolji strelac engleskog prvenstva sa 14 golova je već u sedmom minutu napustio teren zbog starta Muhameda Bešića, i to u suzama jer je verovatno bio svestan da će ga povreda kolena odvojiti od terena na duži period, a Siti sledeće nedelje očekuje meč za biti ili ne biti u Ligi šampiona protiv Rome.

Izabrane vesti

Manuel Pelegrini je umesto Argentinca uveo 18-godišnjeg Španca Hozea Anhela Poza. Kada nema Aguera, tu je Jaja Ture, vezista je odigrao pas do Džejmsa Milnera, a Fil Džagelka je oborio zemljaka u kaznenom i sudija Andre Mariner je možda i prestrogo pokazao na belu tačku. Ture je preuzeo odgovornost i postigao gol i to iz prvog šuta u okvir gola na utakmici.

Utakmica nije obilovala šansama i uzbuđenjima, Manuel Pelegrini je izgleda čuvao ekipu za meč sa Romom, a i igračima je sigurno u glavi bio i povređeni Aguero. Tihi period utakmice je iskoristio Geret Beri te je ušao u istoriju svojim 99. žutim kartonom u Premijer ligi, čime se izjednačio sa najvećim grubijanima na Ostrvu Li Bojerom i Kevinom Dejvisom.

Devet minuta pre kraja regularnog toka utakmice Karamele su imale najbolju priliku, Samjuel Eto je proigrao Romelua Lukakua u kaznenom, a pokušaj napadača iz voleja je zaustavio Džo Hart i pokazao zašto Građani planiraju da ga nagrade novim, nepristojnim ugovorom.

Iako je Čelsi sada samo na tri boda od Sitija, Građanima ova bodovna razlika deluje veća nego pre utakmice posle gubitka Serhija Aguera.

Premijer liga 15. kolo:

Subota:

Njukasl - Čelsi 2:1 (0:0)
/Sise 58, 78 - Drogba 82/

Hal – VBA 0:0

Liverpul - Sanderlend 0:0

KPR – Barnli 2:0 (0:0)
/Fer 51, Ostin 74/

Stouk – Arsenal 3:2 (3:0)
/Krauč 1, Krkić 35, Volters 45 – Kazorla pen 68, Remzi 70/

Totenhem - Kristal Palas 0:0

Mančester Siti – Everton 1:0 (1:0)
/Ture pen 24/

Nedelja:

14.30 Vest Hem – Svonsi
17.00 Aston Vila - Lester

Ponedeljak:

21.00. Sautempton - Mančester Junajted

(FOTO: Action Images)


tagovi

Džo HartEngleskaEvertonEvropaGeret BeriJaja TureMančester SitiPremijer ligaSerhio Aguero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara