Seviljin spas u 90+1: I dalje može da se mašta o tituli (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.12.18. | 18:16

Ben Jeder doneo bod Andalužanima na Butarkeu

Baš je teško igrati na Butarkeu. Iskusila je to  Barselona krajem septembra (1:2), ispustio je dva boda i Atletiko početkom novembra (1:1), da bi u završnom meču Leganesa u 2018. klub iz okoline Madrida potvrido da status „ubice velikih“, jer mu je malo nedostajalo da obori na pleća i Sevilju -1:1.

Tim argentinskog stručnjaka Mauricija Pelegrina potvrdio je da na svom rasprodatom stadionu ima neku čudnu moć, pa je mučio i goste iz Andaluzije, koji su se spasli prvog poraza posle sedam vezanih mečeva u Primeri u nadoknadi vremena. U junaka je izrastao Vizam Ben Jeder, tako što je prevario odbranu domaćina, izbegao ofsajd zamku i na centaršut Rokea Mese postigao osmi gol u sezoni.

Izabrane vesti

Toliko bitan za sastav Pabla Maćina, jer je i ovako zadržao kakav-takav priključak za vodećim tandemom, bet bodova manje od Barse, a dva od Atletika, međutim, saznanje da nije poražen u duelu u kome je, možda, pružio najslabiju partiju od početka sezone, dodatno će učvrstiti samopouzdanje. Posebno što je Sevilja celo drugo poluvreme igrala sa igračem manje, jer je u drugom minutu nadoknade prvog dela isključen Franko Vaskez.

Uprkos tome, tim sa „Pishuana“ je napadao u drugom delu kao da su brojnače snage identične, desetak minuta pre kraja Mesa je pogodio stativu i to je bila najava onoga što će se desiti u nadoknadi, mada je malo ranije i domaćin mogao do 2:0, da udarac El Nasirija nije zaustavila prečka.

Bolan udarac za Leganes. Iako se činilo da će status heroja biti prišiven letošnjem novajliji iz Atletik Bilbaoa, Mikelu Vesgi, pošto je već u petom minutu natrčao na centaršut Kamerunca Alana Nijoma i glavom prevario češkog golmana Valčika. Eksplozija oduševljenja na Butarkeu i prvenac Vesge u dresu novog kluba. Dugo su ga čekali da proradi, a onda je vezista na pozajmici iz Baskije postigao prvi gol u sezoni i najavio dramu. No, domaćin nije izdržao.

Primera, 17. kolo:

Petak

Đirona - Hetafe 1:1 (0:0)
/Espinosa 85 - Anhel 61/

Sosijedad - Alaves 0:1 (0:1)
/Kaljeri 11/

Subota

Betis - Eibar 1:1 (1:0)
/Sanabrija 21 - Oreljana 72pen/

Atletiko Madrid – Espanjol 1:0 (0:0)
/Grizman 56pen/

Barselona - Selta 2:0 (2:0)
/Dembele 10, Mesi 45/

Atletik Bilbao – Valjadolid 1:1 (1:0)
/Aduriz 45pen – Plano 92/

Nedelja

Valensija – Ueska 2:1 (1:0)
/Pareho 25, Pičini 93 – Ernandez 72pen/

 

Leganes – Sevilja 1:1 (1:0)
/Vesga 5 – Ben Jeder 90+1/

18.30: (2,25) Rajo Valjekano (3,40) Levante (3,20)

*** kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

SeviljaVizam Ben Jeder

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara