"Kijevo"
"Kijevo"

Sanino zvanično novi trener Kjeva

Vreme čitanja: 1min | pon. 01.07.13. | 15:12

Bivši strateg Palerma preuzeo uzde Magaraca

Kijevo

Đuzepe Sanino novi je trener Kjeva iz Verone, navodi se na zvaničnom sajtu ovog kluba. Pedesetšestogodišnji stručnjak zameniće na klupi Eugenija Korinja koji je sporazumno raskinuo ugovor sa Magarcima još u maju. Sanino će potpisati ugovor na godinu dana, a široj javnosti biće predstavljen 2. jula.

Izabrane vesti

Sanino nije imao većih uspeha u trenerskoj karijeri koju je započeo 1997. godine. Sve do 2011. godine vodio je italijanske niželigaše, da bi tada seo na klupu Sijene, ali samo na jednu sezonu. Već sledeće godine preuzima Palermo, ali i tu biva otpušten posle prva tri kola u Seriji A u kojima nije ostvario ni jednu pobedu, ali u martu 2013. opet se vraća na Siciliju kako bi sačuvao Palermo od ispadanja u Seriju B. Kako su Sicilijanci ispali iz lige tako je i Sanino otpušten po drugi put u roku od dve godine iz istog kluba.    

Kjevo je prošlu sezonu završio kao 12. na tabeli, a od novog trenera očekuje se još bolji plasman. Sanino će nastaviti tradiciju ovog kluba koji su predvodili samo italijanski stručnjaci tokom čitave istorije.

(FOTO: Action images)


tagovi

Đuzepe SaninoEvropaItalijaKjevoSerija ATransferi 2013

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara