""
""

Remi po meri Brajtona! Galebovi preživeli Vilin nalet (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.11.16. | 22:37

Favorizovani domaćin srećno izbegao poraz u finišu derbija

Mnogo više vatre očekivalo se na britanskoj obali u derbiju između Brajtona i Aston Vile, ali je konačan ishod i remi (1:1) čini se zadovoljio obojicu menadžera - Krisa Hjutona i Stiva Brusa.

Izabrane vesti

Sve vredno pomena desilo se u prvom poluvremenu, a preporođena Aston Vila povela je preko Nejtana Bejkera već u 20. minutu. Sjajno je tamnoputi Adomah izveo slobodan udarac, a lopta idealno pala na glavu defanzivcu gostiju koji je majstorski matirao odbranu domaćina. 

Ipak, drugoplasirani Galebovi uspeli su da uzlete u samom finišu prvog poluvremena kada je jedan od najboljih fudbalera ovog tim Glen Mari sve sam uradio i sjajnim udarcem sa distance matirao čuvara mreže gostiju Pjerluiđija Golinija.

Drugo poluvreme donelo je inicijativu Aston Vile koja nije uspela da je pretoči u trijumf. Sjajno je igrala ekipa Stiva Brusa u završnici kad aje propustila dv ekolosalne šanse da dođe do trijumfa na gostovanju favoritu. Prvo je Džek Griliš pogoio prečku, a koji trenutak kasnije i Žonatan Kođija propustio je šansu da poptuno dotuče Brajton.

Posle ovog remija Galebovi su ostali na drugoj poziciji, iza lidera Njukasla, a nastavili su i sjajanu seriju od osam utakmica bez poraza, a dobro je prošao i gost iz Birmingema koji je nastavio nez utakmice bez poraza otkako ga je preuzeo iskusni Stiv Brus.

ČEMPIONŠIP – 17. KOLO

Petak
Brajton – Aston Vila 1:1 (1:1)
/Mari 45 – Bejker 20/

Subota
16.00 Barnsli – Vigan
16.00 Birmingem – Bristol Siti
16.00 Blekburn – Brentford
16.00 Kardif – Hadersfild
16.00 Derbi – Roteram
16.00 Fulam – Šefild Venzdej
16.00 Preston – Vulverhempton
16.00 KPR – Norič
16.00 Reding – Barton
18.30 Ipsvič – Notingem Forest

Nedelja
13.15 Lids – Njukasl

(FOTO: Action Images) 


tagovi

Žonatan KođiaEngleskaDžek GrilišČempionšipBrajtonAston Vila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara