""
""

Radonjić: Najjači utisak ostavlja to kako se Smederevo snalazi u teškoj situaciji

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.02.16. | 23:15

"Hvala stručnom štabu i igračima Smedereva što su smogli snage i pronašli sredstva da dođu. Nisu odustali i pored mnogo problema i uveličali su ovaj događaj", dodao je Nikola Rebić

Lak posao imali su košarkaši Crvene zvezde protiv Smedereva u poslednjem četvrtfinalnom meču nacionalnog kupa, čime je kompletirana četvorka koja će se u subotu boriti za finale. Usled pobede od 45 poena razlike trener crveno-belih Dejan Radonjić nije želeo da analizira samu utakmicu već je istakao to kako se član KLS snalazi u teškim vremenima.
"Pre svega želim da čestitam Smederevu na rezultatu ostvarenom u dosadašnjem delu sezone, koji je fenomenalan. Apsolutno je deplasirano analizirati utakmicu, danima imamo priliku da vidimo u kakvom ambijentu žive i rade svi u tom klubu, to ostavlja mnogo jači utisak od ovog meča", rekao je Radonjić na konferenciji za štampu i nastavio:
"Želim im da nastave da se bore jer je to način da košarka ide napred, da svi klubovi imaju mogućnost i prostora da egzistiraju, prave igrače, rade i žive u nekom svom ambijentu, a da svi zajedno od toga imamo korist, najviše naravno srpska košarka".

Izabrane vesti

Crnogorski stručnjak još jednom je apostrofirao sa koliko problema se Crvena zvezda suočila prethodnih dana, što je na kraju uzelo danak u vidu neigranja Stefana Jovića do kraja turnira.
"Došli smo u Niš sa problemima sa povredama, bolestima. Nakon Sutjeske se situacija značajno pogoršala i trajala do dolaska u Niš. Bilo je mnogo toga tokom cele godine, dolasci i odlasci, mnogo toga smo prevazišli. Bili smo i u nezavidnoj poziciji i atmosferi u kojoj smo razmišljali o tome koliko ćemo igrača imati na raspolaganju. Momci su stisli zube i ozbiljno prišli ovom duelu i obezbedili polufinale".

Radonjić se zatim okrenuo narednom protivniku u borbi za prvi veliki pehar - Partizanu.
"Svesni smo činjenice da je derbi nešto posebno, da nije samo polufinale Kupa već više od toga. Partizan je bio bolji od nas u duelu pre nekoliko kola u Jadranskoj ligi, pokazao je kvalitet i sve ono što je potrebno da obezbedi opstanak. Sada su već u drugoj situaciji, bore se za peto mesto u ABA. Pokušaćemo da se spremimo za taj duel koliko je to moguće, pružimo dobru partiju i nadam se da ćemo biti bolji od Partizana. Daćemo sve od sebe". 

Mladi plejmejker Crvene zvezde Nikola Rebić zahvalio se igračima Smedereva na tome što su svojim dolaskom uveličali završni turnir.
"Hvala stručnom štabu i igračima Smedereva što su smogli snage i pronašli sredstva da dođu. Nisu odustali i pored mnogo problema i uveličali su ovaj događaj. Imali smo problema pred ovaj turnir, mnogo povreda, mnogo treninga sa malim brojem igrača. Sada je na nama da se spremimo za Partizan i sve misli su usmerene ka toj utakmici. Znamo svi šta nose derbiji, očekujemo izuzetnu atmosferu. Pristupili smo najbolje moguće i rutinski pobedili", zaključio je Rebić.

Susret sa Partizanom igrači Crvene zvezde odigraće u subotu od 21 čas.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Smederevo 1953Nikola RebićKup Radivoja KoraćaJadranska ligaDejan RadonjićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara