""
""

Prvi poklon Kineza, Milan konačno ulovio željenog štopera!

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.03.17. | 14:21

Visina transfera je 18.000.000 evra

Milan je dogovorio prvo pojačanje za narednu sezonu, javljaju italijanski mediji. Novi član Rosonera će postati argentinski reprezentativac Mateo Musakio.

Izabrane vesti

Štoper Viljareala će se na kraju sezone preseliti u Milan u tranafseru teškom 18.000.000 evra. Zarađivaće 3.000.000 evra godišnje.

Reč je o igraču kojeg Milan juri duže od godinu dana i koji je letos bio na pragu dolaska, ali je u poslednjem trenutku dao negativan odgovor. On je velika želja Adrijana Galijanija koji letos nije uspeo da završi transfer, a sada će Argentinca u Milan dovesti potpuno drugi ljudi...

Budući vlasnici kluba iz Kine su prethodnih dana ovlastili svoje ljude Fasonea i Mirabelija da pregovaraju sa Musakijevim agentom, pošto su prethodno razgovarali sa Galijanijem. Kompanija Sino Jurop Sports je prethodnih dana uplatila dve tranše depozita od po 20.000.000, donosno 30.000.000 evra za preuzimanje kluba. U konačnom zbiru sa ranijim uplatama, to je depozit od 250.000.000 evra Berluskonijevoj kompaniji. I dovoljan je da budući vlasnici već počnu da vuku konkretne korake na fudbalskoj pijaci.

Musakio je pristao da se preseli u Milan, a Vilajreal je pristao na obeštećenje od 18.000.000 evra. Prošlog leta se Žuta podmornica opirala kaluzulom od 50.000.000 evra, ali pošto Argentinci ugovor ističe u leto 2018. godine, naredni prelazni rok je poslednja šansa da njemu zarade pristoje pare.

Da su se pomirili sa njegovim odlaskom, govori i vest da već traže zamenu za njega. Predsednik Roig je stupio u kontakt sa Lionom kako bi izdejstovavo kupovinu argentinskog štopera Emanuela Mamane kao zamene za zemljaka.

Musakio bi u Milanu trebalo da čini štoperski tandem sa Alesijom Romanjolijem pošto aktuelni štoperi Zapata i Paleta ne ulivaju previše poverenja.

(FOTO: Action images)


tagovi

ViljarealŠpanijaSerija APrimeraMilanMateo MusakioItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara