"Sven Bender"
"Sven Bender"

Prolio krv za pobedu, ali bukvalno!

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.11.13. | 13:31

Sven Bender iz Dortmunda tokom meča s Napolijem morao da promeni čak četiri dresa, a poslednji je ekonom morao da donese iz klupskog šopa

Sven Bender

Nemci jesu uporni i borbeni do granica izdržljivosti, ali čak se i kod njih misli figurativno kad se kaže: "Moramo da prolijemo krv za pobedu!"

Izabrane vesti

Međutim, prvotimac Borusije iz Dortmunda Sven Bender očigledno je to shvatio bukvalno, pa je u utorak uveče, na meču s Napolijem, žestoko iskrvario do konačne pobede svog tima od 3:1 i dolazak na korak od plasmana u osminu finala Lige šampiona.

Ovaj 24-godišnji vezista je, naime, na početku duela s Napolitancima, dobio žestok udarac u glavu, prilikom kojeg je doživeo prelom nosa, što je, logično, dovelo do obilnog krvarenja. Nije se, međutim, dao uplašiti, i ostao je do kraja meča na terenu, ali je zadao veliku glavobolju klupskom ekonomu. Fudbalska pravila su vrlo stroga i nalažu da, zbog bezbednosnih razloga, igrač mora da napusti teren prilikom krvarenja, kao i da ne sme da se vrati u igru dok se ono ne zaustavi, ali i da na dresu ne smeju da postoje tragovi krvi. Pošto je lekarska pomoć čak tri puta ukazivana Benderu kako bi se zaustavila krv iz nosa, on je "potrošio" dres u kojem je počeo utakmicu, kao i dve "rezerve", pa je ekonom morao da trči u klupski šop na stadionu kako bi iz njega uzeo još jedan dres sa odgovarajućim brojem i prezimenom na njemu.

Sven Bender

Velika hrabrost momka koji je igrao na poziciji štopera s Grkom Papastatopulosom u odsustvu Humelsa i Subotića, i zbog činjenice da iskuni Fridrih, doveden pre nekoliko dana, nije registrovan za Ligu šampiona. Da je i Bender izašao, Jirgen Klop praktično ne bi imao koga da stavi u odbranu.
"Da, velika je stvar što je Sven završio utakmicu, i odigrao je odlično. Toliko je krvario, i istina je da smo poslednji dres morali da uzmemo iz klupskog šopa", rekao je Klop.

A šta bi bilo da je Borusija igrala na gostujućem terenu?

(Foto: Action Images)


tagovi

Borusija DortmundEvropaLiga šampionaNemackaSven Bender

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara